Mikael Nord.
Foto: Bildbyrån
SHL

Mikael Nord om Örebros avgörande mål mot Luleå

ANNONS

Örebro besegrade under eftermiddagen Luleå med 3-2.
Detta efter ett förlängningsavgörande som videogranskades.
– I och med att spelet inte är stoppat i det läget är det ett mål, säger Mikael Nord efter matchen.

Luleå tog ledningen i eftermiddagsmatchen mot Örebro och inför den tredje perioden hade hemmalaget ett tvåmålsförsprång.

Detta skulle däremot komma att ändras då Örebro i den tredje perioden både reducerade och till slut utjämnade matchen till 2-2. Detta genom mål avPetr Zámorský och Linus Öberg.

“ETT MÅL SOM SKA GODKÄNNAS”

Matchen togs sedan till förlängning och där var det Örebro som lyckades avgöra på ett lite speciellt vis. Nick Ebert tog sig fri efter kamp med Linus Omark om pucken och efter att han fått i väg ett backhandavslut fälldes Ebert. Både han och Omark åkte sedan in i Joel Lassinantti som i sin tur åkte in i målburen med pucken.

Först tog domarna beslutet att blåsa av för blockering, men efter videogranskning blev målet godkänt. Mikael Nord, som var en av två huvuddomare i matchen, förklarade beslutet i C More.

– Ute på isen är vi inte riktigt på det klara med vad som händer. Vi ser inte pucken gå över linjen, vilket är det första. Vi blåser initialt av för blockering efter att målvakt och puck ligger i målburen. När vi har gjort det ringer situationsrummet och vi får se bilderna på vad som faktiskt har hänt och vi har 74 i vit som kampar, går lös, skjuter och blir trippad. Kontakten orsakas av röd spelare så att vit spelare åker in i målburen. I och med att spelet inte är stoppat i det läget är det ett mål, säger Mikael Nord efter matchen om bedömningen och fortsätter:
– Det är situationsrummet som ringer ner och det är inte Örebro som påtalar det här. När vi får se bilderna och börjar prata lite om vad regeln egentligen säger kommer vi fram till det här är ett hockeymål som ska godkännas. Sen är det upp till betraktaren att bedöma vad de tycker om det.


TV: De tyngsta värvningarna till SHL

Den här artikeln handlar om: