Landslag

Julsmällen: U18-VM ställs in

ANNONS

Häromdagen tog förbundskapten Madeleine Östling ut truppen. Nu meddelar IIHF att U18-VM, som skulle spelats i Sverige, ställs in.
Utifrån de givna förutsättningarna så accepterar vi självklart beslutet, säger Karin Ahl, ordförande i Östergötlands ishockeyförbund samt ledamot i exekutiva kommittén för U18-VM.

Det internationella ishockeyförbundet gör vad de kan för att dra ner julstämningen. Lagom till julmiddagen meddelade de att U18-VM som skulle spelats i Linköping och Mjölby i januari ställs in.

Det är andra året i rad damernas JVM ställs in på grund av pandemin.

– Att säkerheten för spelare och ledare prioriteras är helt rätt och något jag har stor respekt för, samtidigt är det såklart en enorm besvikelse att U18-VM blivit inställt två år i rad. Jag känner enormt med tjejerna som verkligen sett fram emot att spela mästerskapet på hemmaplan, säger Anders Lundberg, Spelarutvecklingschef för Svenska Ishockeyförbundet.

“HÅRDA FAKTA”

Damernas U18-VM är en av sex IIHF-turneringar med start i januari som ställs in.

– Det är hårda fakta, men precis som förra året måste vi fatta det tuffa beslutet att ställa in IIHF-turneringar. Däribland damernas U18-VM för andra året i rad, säger IIHF:s nyvalde ordförande Luc Tardif.

Det är dock bara turneringar som börjar i januari som ställs in. Herrarnas JVM, som inleds på söndag och spelar första veckan av 2022, genomförs som planerat.


TV: Analys av Juniorkronornas VM-trupp

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games