Robin Press, Lars Johansson och Theodor Lennström.
Foto: Bildbyrån & Imago
KHL

Triss i svenskar under KHL:s All-Star-helg

ANNONS

Den 15 januari går KHL:s All-Star-helg av stapeln.
Lars Johansson, Robin Press och Theodor Lennström är de svenska representanterna under stjärnhelgen.

Sedan början av november har uttagningsprocessen till KHL:s All-Star-helg varit i full gång. Fansen har sedan dess valt 16 spelare till de fyra lagen. Därefter har media tagit ut tolv spelare – och nu har ligan själv fyllt de resterande platserna i All-Star-lagen.

När ligan i dag presenterade vilka spelare de valt ut till stjärnhelgen i Tjeljabinsk så tar Lars Johansson (SKA St. Petersburg), Robin Press (Severstal Tjerepovets) och Theodor Lennström (Torpedo Nizjnij Novgorod) plats i Team Scandinavia.

Även om Finland inte ingår i Skandinavien så ingår även finska spelare i det skandinaviska laget.

STARKT MÅLVATKSPAR FÖR SKANDINAVIEN

Johansson är den statistiskt sett bästa svenska målvakten i KHL, och näst bäst totalt i ligan, den här säsongen med en räddningsprocent på 93,4 procent samt ett snitt på 1,60 insläppta mål per match på de 29 matcher han spelat.

Svenskveteranen kommer att dela målvaktsjobbet i det skandinaviska laget med finländaren Juha Metsola, som i sin tur är hela KHL:s statistiskt sett bästa målvakt den här säsongen.

Robin Press har haft en framgångsrik rookiesäsong i Severstal och står noterad för 16 poäng (4+12) på 38 matcher. Det gör honom till lagets poängbäste back. Theodor Lennström å sin sida är den poängbäste svenskbacken i KHL med sina 25 poäng (9+16) på 32 matcher.

Det skandinaviska laget innehåller totalt tre svenskar, sju finländare och en dansk (Nicklas Jensen).


TV: Detaljen som gör Luleå till en het guldkandidat

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM