Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

William Nylander med tre poäng i Torontos vinst över Chicago

William Nylander fortsätter att leverera under slutet av 2021.
Under nattens match mot Chicago Blackhawks stod “Lill-Nyllet” för tre poäng och han rycker därmed i toppen av den svenska poängligan i NHL.

Säsongen 2021/22 verkar bli säsongen där William Nylander på allvar slår igenom som en storstjärna i NHL.

Han har inlett riktigt bra och under lördagsnatten stod han för en ny stormatch när Toronto Maple Leafs vann med 5-4 över Chicago Blackhawks.

Först passade “Lill-Nyllet” fram till John Tavares 1-1-mål innan svensken själv sköt 2-1 och innan den första perioden var slut hann han också assistera till Auston Matthews som satte 3-1 till Toronto.

William Nylander stod alltså för tre poäng (1+2) bara i första perioden.

Toronto gick sedan upp till en 4-1-ledning i den andra perioden då Pierre Engvall sköt sitt fjärde mål för säsongen. Chicago repade sig dock och hämtade upp till 4-4 innan den förre Blackhawks-spelaren David Kämpf höll sig framme och sköt det avgörande 5-4-målet för Toronto med endast en minut och 20 sekunder kvar av den tredje perioden.

– Det var fantastiskt att få göra mål precis på slutet. Det var ett viktigt mål för oss så det kändes bra att kunna sätta dit den. Jag tycker inte att det spelar någon roll vilka vi spelar mot utan jag är glad ändå för varje mål jag gör, säger Kampf efteråt.

NYLANDER MOT SIN BÄSTA NHL-SÄSONG

Förra säsongen sköt William Nylander 17 mål och 42 poäng på 51 matcher. Hittills den här säsongen är dock svenskstjärnan redan uppe i 13 mål och 30 poäng på endast 29 matcher och han leder därmed både den svenska skytteligan och poängligan i NHL.

Den 25-årige forwarden är på väg mot sin bästa säsong i NHL då han skulle landa på 37 mål och 84 poäng om han behöll samma mål- och poängsnitt över alla 82 omgångar.

Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks 5–4 (3-1,1-1,1-2)

Toronto: John Tavares (13), William Nylander (13), Auston Matthews (18), Pierre Engvall (4), David Kämpf (4).
Chicago: Jonathan Toews (2), Connor Murphy (2), Dominik Kubalik (5), Jake McCabe (2).

TV: Tre Perioder om NHL-svenskarna som studsat tillbaka