TV: Vancouver med andra raka segern – efter tränarbytet

Ett av NHL:s stora sorgebarn under hösten har varit Vancouver Canucks.
I slutet på förra veckan sparkade laget också tränaren Travis Green. Något som har gett en snabb effekt.
– Vår grupp har verkligen kommit samman, berättade Brock Boeser för NHL.com efter straffsegern mot Boston Bruins.

Det har inte varit någon rolig säsongsinledning för Vancouver Canucks.

Vid sidan om vikande sportsliga resultat har det stormat runt klubbledningen. Något som kulminerade i slutet på förra veckan då både General Managern Jim Benning och huvudtränaren Travis Green fick foten.

In som ny huvudtränare kom rutinerade Bruce Boudreau - som verkar ha fått ordning på skutan direkt.

– Vi tar det en match och en vecka i taget och det var tränarens meddelande när han kom in. De första två matcherna har vi gjort det riktigt bra och det otroliga är att vi kan spela ännu bättre, sa Quinn Hughes efter lagets andra raka seger.

STJÄRNAN ÄR VÄCKT

En som har fått en nystart under den nya tränaren är Brock Boeser. Forwarden gjorde mål för andra matchen i följd, efter att ha gått mållös från 13 raka tillställningar. Det var i den andra perioden under ett numerärt överläge som forwarden lyckades hitta nät efter en passning från J.T. Miller. Målet innebar 1-0 och en ledning inför den tredje perioden.

Men Boston Bruins skulle inte ge sig så lätt utan kom tillbaka och lyckades ta matchen till straffar efter ett powerplaymål av Patrice Bergeron.

Elias Pettersson fick inleda straffskjutandet men bommade sitt försök. Hans lagkamrater skulle lyckas desto bättre och efter mål av både J.T. Miller och Brock Boeser kunde Vancouver ta hem extrapoängen och sin andra raka seger.

ÖVRIGA NHL

Philadelphia Flyers fick ingen omedelbar effekt av tränarbytet utan förlorade igen när New Jersey Devils kunde vinna med 3-0. Jesper Bratt stod i den matchen för 1+1 och det matchvinnande målet.

Vegas Golden Knights kunde vinna en målrik tillställning mot Dallas Stars med 5-4. Det i en match där Dallas John Klingberg stod för två assist för det förlorande laget.

TV: "En vacker dag ska jag komma tillbaka till USA"