Skellefteå vände och vann mot Malmö.

Malmö föll ihop på nytt – tappade till sjätte raka förlusten

Borta mot Skellefteå ledde Malmö med både 0-2 och 1-3.
Men de tappade precis i slutet och förlorade med 4-3 efter straffar och Redhawks har nu sex raka förluster i SHL.

Malmö Redhawks har haft det väldigt tungt i SHL den senaste tiden med fem raka förluster och endast en vinst på de nio senaste matcherna.

Inför kvällens möte med Skellefteå AIK bestämde de sig därför för att göra en förändring mellan stolparna. Oscar Alsenfelt har fått ett stort ansvar då han har stått i mål i åtta av de tio senaste matcherna.

Under lördagen fick dock Alsenfelt titta på från bänken då Daniel Marmenlind fick chansen i kassen för Redhawks och till en början såg det ut att bli ett avgörande val av coachen Joakim Fagervall då Marmenlind storspelade under stora delar av matchen.

Bortalaget tog ledningen redan i matchens första minut då Christoffer Forsberg höll sig framme men därefter blev det målsnålt.

Det skulle dröja 43 minuter innan nästa nätrassel. Då var det Oliver Lauridsen som skickade in 0-2 till Malmö efter att pucken studsat ut till honom på blålinjen via en tilltrasslad situation framför Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet.

Skellefteå gav dock inte upp och när de fick spela powerplay strax efter Malmös mål så kom också utdelningen. Jonathan Pudas lyfter in pucken mot mitten av den offensiva zonen där Jonathan Johnson dyker upp och styr in pucken mellan benen på Marmenlind.

TAPPADE 1-3 TILL STRAFFÖRLUST

Malmö reste sig dock återigen och Lars Bryggman kunde sätta 1-3 med sju minuter kvar och såg då att ha skaffat en betryggande ledning för bortalaget.

Men Skellefteå fortsatte trycka på. Först reducerade Rickard Hugg till 2-3 efter en rörig situation framför målet hos Marmenlind. Hemmalaget tog därefter ut målvakten och jagade en kvittering. Då kunde Jonathan Pudas skicka in 3-3 med en och en halv minut kvar att spela.

Matchen tvingades därmed till förlängning och sedermera också till straffar där Skellefteå kunde vinna med 4-3 efter att Linus Karlsson blivit enda målskytt i straffläggningen.

Malmö har därmed sex raka förluster och endast en vinst på de senaste tio matcherna. Tack vare att de plockade en poäng så ligger de dock fortsatt ovanför kvalstrecket då de har bättre målskillnad än Timrå.

Skellefteå – Malmö 4–3 (0-1,0-0,3-2,0-0,1-0)

Skellefteå: Jonathan Johnson, Rickard Hugg, Jonathan Pudas, Linus Karlsson (avgörande straff).
Malmö: Christoffer Forsberg, Oliver Lauridsen, Lars Bryggman

TV: Studio Oddset Hockey rankar SHL:s bästa målvakter