Fredrik Stillman – Old School Hockey
Foto: Bildbyrån & Anders Wiklund/FLT
Old School Hockey

Var med och vann Sveriges första OS-guld – Fredrik Stillman Old School Hockey

Han var med att föra upp moderklubben HV71 i elitserien och fanns även med då klubben tog sitt första SM-guld 1995. Utöver det har han vunnit två VM-guld, ett OS-guld och hunnit med att vara utlandsproffs. Idag är han assisterande tränare i HV71 och för OLD SCHOOL HOCKEY minns Fredrik Stillman tillbaka på sin karriär.

I HV71:s guldlag från 1995 så hittar vi dagens gäst i OLD SCHOOL HOCKEY. Fredrik Stillman, för det är han som är dagens gäst, spelade 156 A-landskamper och inte mindre än 17 A-lagssäsonger i HV71. Han var med i 565 elitseriematcher och på dom matcherna gjorde han sammanlagt 287 poäng.

Tidigare förbundskaptenen Curt Lundmark kallade honom för den perfekte lagspelaren och att Stillman är en av våra största backar genom tiderna. Numera är han assisterande tränare i moderklubben HV71.

Jag kan tänka mig att ungefär när du tog dina första skridskoskär hemma i Jönköping så bildades HV 71 efter en hopslagning av Stefa, Vättersnäs (slogs samman redan 1967), Husqvarna och Norrahammar. Vad är ditt första minne av HV 71 som klubb?
– Jag vet faktiskt inte vad mitt första minne var av HV71 som klubb direkt, men ett minne som etsat sig fast är när HV71 mötte Leksand hemma i Rosenlundshallen i någon kvalmatch och Leksand vann med 9-2.
– Men det jag också minns var att det alltid var en publikfest när HV spelade här hemma och det var riktigt kul att vara med och titta.

Fredrik Stillman i en match mot Djurgården 1986. Foto: Bildbyrån

Tillhörde du någon gång den klassiska supporterskaran som gick under namnet ”klapp och klang”?
– Nu kom jag med i a-laget så pass tidigt men visst stod jag vid sidan om ”klapp och klang” och sjöng med lite försiktigt när jag var 12-13 år, säger Stillman med ett leende.

CYKLA VAR INGA PROBLEM

Du är uppvuxen i Taberg utanför Jönköping, var det naturligt trots det att spela med HV71 redan som ung grabb för det är trots allt en bit mellan Taberg och gamla Rosenlundshallen i Jönköping?
– Jag är född i Jönköping och flyttade till Taberg när jag var nio år och då hade jag redan börjat spela hockey i HV71 och varit med i deras hockeyskolor så visst var det naturligt för mig att spela där.
– När vi bodde i Taberg skjutsade mamma och pappa mig fram och tillbaka tills jag blev stor nog att åka buss eller cykla.

Fredrik Stillman. Foto: Arkiv

Hur långt är det mellan Taberg och Rosenlundshallen?
– Från mitt barndomshem till hallen var det väl cirka 19 km så att till exempel cykla dit var inga problem och det gav mig en del kondition också.

DEBUTERADE SOM 16-ÅRING

Redan som 16-åring får Fredrik Stillman chansen att debutera i A-laget.
– Själva debuten minns jag faktiskt inte, men jag minns hur stort det var att som 15-åring lyftas upp och träna sommarträning med A-truppen. Självklart var det en dröm att senare få debutera i A-laget, men jag tror inte riktigt jag förstod då hur stort det var.

Klas Heed, från Färjestad, kom att bli din backpartner under en del av din tid i HV71, vad kom han att betyda för dig?
– Han var min backpartner i början av min tid i HV71 i alla fall. Det kändes tryggt att ha en äldre och fysiskt spelande back vid sidan om sig. Han lärde mig framförallt att täppa till hemåt för nog fick man höra då och då att jag var för offensiv i början haha…

Conny Evensson och Curre Lundmark höjer VM-pokalen. Två tränare Fredrik Stillman har haft. Foto: Arkiv

Av alla ledare du har haft i HV 71, vem har betytt mest för din utveckling som spelare?
– Jag tror att dom flesta av de tränare jag har haft genom åren har betytt något i min utveckling. Timo Lahtinen var han som vågade satsa på mig som ung grabb. Thommie Bergman var visserligen bara i HV71 under en säsong, men han hade nog stor inverkan på oss yngre killar i första hand. Han var väldigt rak och sa vad han tyckte och tänkte. Visst sved det ibland men jag tror dom flesta uppskattade det.
– Dom två som kanske ändå betytt mest är nog Curre Lundmark och Lars-Erik Lundström. Dom var här runt fyra säsonger var och Lasse var väl den som i första hand fick min karriär att sätta fart.

VANN GULD 1995

Största framgången med HV 71? 
– SM-guldet 1995 (svaret kommer blixtsnabbt).

Svensk Mästare 1995 i Gavlerinken, vad gjorde den här generationen spelare så pass bra att ni räckte hela vägen fram till guldet?
– Vi kom åtta i serien och vi hade absolut inte det bästa laget på pappret, men det var många lokala spelare här ifrån Jönköpingstrakten som verkligen ville nå hela vägen för klubbens skull. Dom brann för det här och vi fick väl allt att stämma i slutspelet efter en ganska jobbig säsong.

Året efter reste du din första vända ner till Berlin för spel i tyska ligan med Capitals, vad var det som lockade ner dig dit?
– Jag ville göra något annat, få energi. Jag hade spelat i HV71 under en faslig massa år och jag behövde få en nytändning i hockeyn och Berlin var ett mycket bra alternativ.

SKILLNAD MOT SVERIGE

Var det stor kontrast mot svenska Elitserien?
– Ja, det tycker jag nog. För det första så var det en annorlunda hockey som spelades där och den var inte helt enkel att hänga med i. Sedan var lagen en härlig mix av tyskar och kanadicker som gjorde att vi fick en skön stämning i gänget.
– Efter fredagsmatcherna åt vi ofta middag med våra fans vilket var lite annorlunda men ganska roligt måste jag säga. Hela stämningen var annars väldigt bra kring matcherna och mina båda år där nere var fantastiskt roliga.

Fredrik Stillman i HV71. Foto: Bildbyrån

Hur kom det sig att det bara blev en ettårig sejour?
– Det var för att Berlin hamnade i ekonomiska problem i första hand men jag återvände till Berlin några år senare igen och jag trivdes väldigt bra där.

Det var aldrig aktuellt med spel i NHL?
– Inte vad jag vet, och det borde jag vetat i så fall antar jag haha, skrattar Stillman och fortsätter:
– Det är något som jag kan tycka är lite tråkigt i min hockeykarriär för det hade varit kul att få prova på att spela i NHL. Hade det gått åt skogen så hade jag i alla fall försökt.

VM-DEBUT 1991

Du har två VM-guld och ett OS-guld på ditt samvete. Om vi börjar kort med VM 1991 i Åbo då du vann ditt första VM-guld, vad är dina starkaste minnen från den turneringen?
– Det var min debut i VM och jag hade överraskande kommit med i sista stund på bekostnad av Tommy Samuelsson. Just det här VM:et fick mig väl att förstå att jag var med i Tre Kronor på allvar. Jag fick vara med och möta ryssar, kanadensare, tjecker och så vidare på riktigt, om ni förstår hur jag menar.
– Hela VM var en otroligt stor upplevelse även om jag inte fick spela i dom tre sista matcherna eftersom Calle Johansson kom till truppen då från NHL.

Året därpå så var Tre Kronor oerhört nederlagstippade inför VM-turneringen i Prag. Hur gick snacket mellan er spelare under turneringen då dom svarta rubrikerna avlöste varandra i media?
– Det hade skrivits att det var nattsvart för Tre Kronor och Expressen hade en helt svart första sida har jag för mig haha (skratt). Jag tror alla negativa skriverier fick oss att svetsas samman som grupp. Vi var realister och vi insåg att vi inte hade dom där riktigt stora stjärnorna i laget utan att vi var bara hårt arbetande hockeykillar som om vi skulle vinna guld fick överträffa oss själva.
– Vi gjorde ett bedrövligt gruppspel där vi spelade 0-0 mot Italien, förlorade mot Tyskland med 5-2 och mot Finland med 3-1 innan vi i sista gruppspelsmatchen spelade 4-4 mot USA. Men när vi väl kom till kvartsfinal och vann med 2-0 mot Ryssland, efter ett fantastiskt bra försvarsspel, vändes allt till vår fördel.

Fredrik Stillman i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

Vad betydde Conny Evenssons ledarskap för det här guldet?
– Jättemycket! Conny samlade ofta oss spelare och spände sina ögon i oss och berättade hur viktig varje spelare var och vilka uppgifter vi måste klara av ute på isen om vi skulle lyckas.

OS 1994 i Lillehammer då Fredrik, kan man vara med om något större som hockeyspelare än att vinna OS-guld?
– Om man ser nyktert på den frågan så är givetvis ett OS-guld det största eftersom man bara spelar OS vart fjärde år. Men för mig personligen smäller SM guldet 1995 med HV71 högre. Vi var så nederlagstippade och vi hade haft en del problem under säsongen. Så när vi vann så var det så överraskande och så väldigt skönt.

Hur upplevde du OS-finalen mot Kanada som ni ”bara” skulle vinna enligt all expertis och förbundsordförande Richard Fagerlund?
– Jo, vi var favoriter men en final är alltid en final och Kanada hade ett väldigt bra lag så det var inte ”bara” att gå ut och vinna.

”DET VAR EN HEMSK UPPLEVELSE”

Hur upplevde du straffdramat som avgjordes av Peter Forsberg och Tommy Salo?
– Det var otroligt spännande och man vågade knappt titta. Det var en hemsk upplevelse och jag tycker än idag att så pass stora finaler inte ska avgöras på straffar. Allt gick bra för oss och dom sista straffarna är redan klassiska så nu minns man väl bara hur det kul det var att vinna.

Fredrik Stillman var med och vann OS-guld 1994. Foto: Anders Wiklund/FLT

Du kom att vara HV 71 trogen under hela din karriär i Sverige. Saknade du anbud eller betydde klubbkänslan så pass mycket för dig?
– Jag hade väl några anbud från några andra elitserieklubbar som jag övervägde noga. Varje gång kom jag fram till samma svar att skulle jag spela i Sverige så var det HV71 som gällde. Klubbkänsla är A och O för mig måste jag säga.

Om du får plocka ut ett All Star team med dom spelare du spelat med, hur skulle det se ut?
– Nu skulle jag kunna göra det enkelt för mig och säga Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström eftersom jag har spelat med dom alla. Men jag vill plocka ut ett HV71 lag för det är trots allt dom killarna som jag har spelat med mest.
– Esa Keskinen var en fantastisk lirare som kanske inte var den tuffaste spelare som HV71 har haft men han var makalös stundtals hos under sina år här. Stefan Örnskog får bli center, okej jag vet att Keskinen också var center men det finns lag som spelar med tre centrar numera haha…
– Det här var jättesvårt men som tredje forward väljer jag Uffe Dahlén. Han kom hit ner och gjorde en och en halv fantastisk säsong. Kenneth Kennholt får bli min backkollega för Stillman själv vill vara med också. Stefan Liv kom med först i slutet av min karriär, så som målvakt väljer jag Kari Takko.

Fredrik Stillman som assisterande tränare i HV71 under årets säsong. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 22 mars
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten