TV-pucken

Stockholm Syd vidare – krossade Göteborg

Inför matchen var frågan om Stockholm Syd skulle få hål på Göteborgs talangfulla målvakt Hugo Laring. Svaret från stockholmarna var övertygande.

Det dröjde till slutet av den första perioden innan Stockholm Syd fick in pucken. Ett uppoffrande Göteborg med målvakten Hugo Laring lyckades stå emot bra i början av matchen.

Men efter dryga 17 minuter hittade Viggo Nordlundd nät och mindre än minuten senare satte kaptenen Linus Eriksson 2-0. Resultatet stod sig perioden ut.

I den tredje perioden fortsatte Stockholm Syd med sin fina offensiva hockey och kunde dra ifrån till 5-0 och vinna matchen.

Göteborg – Stockholm Syd 0–5 (0–2, 0–3)
Stockholm Syd: Viggo Nordlund, Linus Eriksson, Filip Holst, Joakim Engholm, Tim-Kristian Lukkarinen.
Göteborg: –

Västerbotten–Gästrikland

Trots en utvisningskavalkad i den första perioden, där västerbottningarna drog på sig flera utvisningar i följd, lyckades laget komma ur den första perioden i en 2-1 ledning.

Efter flera fina och långa anfall lyckades Västerbotten skapa vassa lägen mot ett Gästrikland som inte kunde stå emot defensivt. Mycket tack vare kedjan med Elias Hedlund, Valter Lindberg och Hugo Zetterlund

Där Elias Hedlund, hemmahörande i Skellefteå AIK, också stod för ett hattrick som tillslut sänkte Gästrikland.

Målskytt för Gästrikland var Elias Kedling. Övriga målskyttar i Västerbottens 5-1 seger var Gustav Öberg Andersson och Theo Landström

Västerbotten – Gästrikland 5–1 (2–1, 3–0)
Västerbotten: Elias Hedlund 3, Theo Landström, Gustav Öberg Andersson.
Gästrikland: Elias Kedling.

TV: De är SHL:s tre hetaste juniorer