Se nattens alla NHL-mål.

Landeskog nådde milstolpe – Avalanche föll ändå

Gabriel Landeskog stod i händelsernas centrum för Colorado Avalanche i natt.
Den svenske lagkaptenen noterades för två assist i matchen och nådde därmed 300 gjorda assist i NHL-karriären.
Trots det föll Avalanche med 4–5 mot Columbus Blue Jackets.

Columbus avgörande kom en dryg minut in i förlängningsspelet, då Jake Bean överlistade svenske Jonas Johansson som fick chansen mellan Avalanches stolpar.

Colorado gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden, men rasade samman och låg under med 2–4 innan halva den andra perioden var spelade. Bowen Byram blev sen poängräddare för Avalanche med sitt kvitteringsmål 52 sekunder från slutet, men när bonuspoängen skulle delas ut var det gästerna från Ohio som drog det längsta strået.

– De kom ut hårdare än oss i den tredje perioden. De fick med sig några studsar och vi gjorde några misstag. Det är ingen bra kombination. Vi hittade en väg att kvittera matchen och ta den till förlängning, men det är inte tillräckligt, säger Gabriel Landeskog till Denver Post.

Landeskog utsågs till matchens tredje stjärna och hade två assist i matchen. Tack vare sina assist nådde den svenske lagkaptenen 300 assist i NHL-karriären.

Jonas Johansson fick chansen mellan Avalanches stolpar för andra gången den här säsongen och räddade 32 av 37 skott i matchen.

– Jag hade inget emot vårt målvaktsspel i kväll. Om man kollar på målen vi släpper in så gillar jag inget av dem. Alla går att motverka med hårt arbete, säger Colorados tränare Jared Bednar.

Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets 4–5 e. sd (0–0, 2–1, 2–3, 0–1)
Colorado: Bowen Byram 2 (3), Logan O'Connor (1), J.T. Compher (5).
Columbus: Cole Sillinger 2 (3), Jake Bean 2 (3), Boone Jenner (6).

***

Adrian Kempe såg länge ut att bli matchvinnare för sitt Los Angeles Kings i natt, då han med sitt andra mål för säsongen noterades för Kings 2–1-mål i mötet med St. Louis Blues.

Med nio sekunder kvar att spela av matchen lyckades Torey Krug kvittera matchen, innan Kings till slut lyckades vinna matchen med 3–2 sedan Arthur Kaliyev avgjort matchen i straffläggningen. Även Adrian Kempe blev målskytt i straffläggningen för Kings.

Kempe har producerat fem poäng (2+3) på tio matcher denna säsong med Los Angeles Kings.

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 3–2 e. str (0–0, 0–1, 2–1, 0–0, 1–0)
Los Angeles: Arthur Kaliyev (2), Adrian Kempe (2).
St. Louis: Brayden Schenn (3), Torey Krug (2).

***

Connor McDavid förlängde sin poängsvit till nio raka matcher när hans Edmonton Oilers kunde besegra Nashville Predators med 5–2 på hemmais. McDavid stod för två assist i segermatchen, vilket innebär att han nu står noterad för 19 poäng (7+12) på nio matcher den här säsongen.

Leon Draisaitl å sin sida sköt två mål och spelade även fram Jesse Puljujärvi till dennes 5–2-mål i den tredje perioden. Tysken har nu gjort 20 poäng (9+11) på nio matcher.

Edmonton Oilers – Nashville Predators 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)
Edmonton: Leon Draisaitl 2 (9), Kailer Yamamoto (2), Devin Shore (1), Jesse Puljujärvi (3).
Nashville: Matt Duchene (4), Ryan Johansen (4).

Se alla nattens NHL-mål i videospelaren ovan.