Fjärde raka förlusten för Färjestad: ”Vi har haft det brutalt tungt”

Färjestad storsatsade inför säsongen och var en av de stora guldfavoriterna.
Nu har laget dock förlorat fyra raka matcher och ligger nia i SHL.
– Det är tufft läge naturligtvis, säger tränaren Johan Pennerborn till C More.

Både Färjestad och Linköping kom till kvällens match med tre raka förluster i bagaget och det innebar att en av sviterna skulle brytas i Löfbergs Arena.

LHC tog ledningen genom Broc Little i den första perioden men FBK kunde vända tillbaka efter ett straffmål av Daniel Viksten samt ett mål av Michael Lindqvist

I den andra perioden var dock Linköpings tur att vända. Först sköt Broc Little 2-2 och därefter passade den amerikanske stjärnan fram till Markus Ljungh som såg till att LHC hade ledningen efter två perioder.

– Vi har en kämpig afton, det är inget snack om den saken. Vi är inte effektiva i powerplay för tillfället och sedan springer vi bort oss på deras 3-2-mål. Vi har 20 minuter på oss att vända matchen, sade FBK-tränaren Johan Pennerborn inför den tredje perioden.

Färjestad lyckades dock inte stå för matchens tredje vändning. I stället kunde Jesper Pettersson göra mål i powerplay för Linköping och hans 2-4-målet blev då avgörande.

Hemmalaget tog ut målvakten Henrik Haukeland i slutet för att försöka jaga sig tillbaka in i matchen men de lyckades aldrig komma närmare.

PENNERBORN: ”TUFFT LÄGE”

I stället kunde LHC hålla undan och Alexander Johansson gjorde mål i tom kasse för att ge Linköping sin första trepoängare på bortais den här säsongen, välbehövliga poäng för bottenlaget för att hålla Djurgården kvar under kvalstrecket.

– Den är inte bra nog för att bärga en seger. Vi har en taktiskt plan för att ta matchen långt och länge. Vi har lägen för att göra mål men tyvärr räcker det inte till, säger Johan Pennerborn efter matchen och fortsätter:
– Det finns en hel del som vi kan göra betydligt bättre. Vi har 2-1 efter första perioden och i andra jämnar vi ut och har powerplay-lägen innan de kvitterar. Lite syrefattigt och energilöst, jobbar och jobbar men får inte ut speciellt mycket.

Färjestad å sin sida har dock nu fyra raka nederlag och fortsätter halka neråt i SHL-tabellen och är nu nere på niondeplats, endast tre poäng före Brynäs som ligger utanför slutspelsplats.

– Vi har varit trevande under hösten och sista veckan har vi haft det brutalt tungt. Det är tufft läge naturligtvis, säger Pennerborn om lagets situation.

Färjestad – Linköping 2–5 (2-1,0-2,0-2)

Färjestad: Daniel Viksten, Michael Lindqvist.
Linköping: Broc Little 2, Markus Ljungh, Jesper Pettersson, Alexander Johansson.

TV: Varför lyfter det inte för Färjestad?