Anton Svensson kan bli kvar i Troja-Ljungby.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Anton Svensson kan stanna i Troja-Ljungby

ANNONS

Wictor Ragnewall är tillbaka efter sin månadslånga avstängning.
Samtidigt har nödlösningen Anton Svensson visat framfötterna i Troja-Ljungby-målet. 
Nu kan målvakten bli kvar hos den hockeyallsvenska nykomlingen.
– Den funderingen finns såklart, säger sportchefen Daniel Håkansson till Minhockey.se.

Efter att ha varit avstängd under hela oktober på grund av otillåten vadhållning så är Wictor Ragnewall nu åter spelbar för Troja-Ljungby. För att täcka upp för målvaktens avstängning tog den hockeyallsvenska nykomlingen in 32-årige Anton Svensson på ett korttidskontrakt fram till mitten av november.

Smålänningarna har nu tre spelbara målvakter med Ragnewall, Svensson och Linus Lundin. Trots det kan Svensson bli kvar i Troja-Ljungby.

– Den funderingen finns såklart. Han har gjort det bra, säger sportchefen Daniel Håkansson till Minhockey.se.

Det mesta pekar på att Svensson åtminstone blir kvar till den 15 november, då kontraktet med Troja-Ljungby löper ut. 

– Vi tittar på hur vi på bästa sätt ska göra framöver. Det är klart att Anton har stärkt sina aktier genom att spela så bra som han har gjort nu när han har fått chansen. Antons avtal löper fram till den 15 november och nu får ”Ragge” börja träna. Vi har tre målvakter fram till den 15 november det är fakta just nu. Sen får vi se, säger Håkansson.

“DET ÄR MÅNGA FUNDERINGAR”

Vad som står klart är att Håkansson har tuffa beslut att fatta de kommande veckorna.

– Det är många funderingar givetvis i och med att målvaktssidan är en nyckelposition. Målvakten är lagets viktigaste spelare på det sättet, i denna jämna serie som vi är i. Det står ofta och faller med ett bra målvaktsspel och hur mycket en målvakt ger en chansen att vinna varje kväll. Det är klart att vi har ett viktigt beslut att ta eftersom att målvaktssidan är en viktig position.

Anton Svensson har spelat fem matcher med nykomlingen den här säsongen och noterats för en räddningsprocent på 89,5 procent. Konkurrenten Linus Lundin har stått sex matcher, med en räddningsprocent på 86,1 procent samt ett snitt på 3,41 insläppta mål per match som facit.


TV: Varför lyfter det inte för Färjestad?

Den här artikeln handlar om: