Bildbyrån
AHL

MASSOR med svenskmål i AHL i natt

ANNONS

Det var svenskarna som stod i fokus i AHL i natt. Sammanlagt gjordes 13 (!) blågula mål i farmarligan.

Lördagen är en matchtät dag i AHL - och det spelades sammanlagt 14 matcher i ligan i natt. I de 14 matcherna gjordes det totalt 13 svenska mål.

Allra hetast var Oskar Steen, som inför matchen skickades ned från Boston Bruins till Providence. Han visade per omgående att han vill tillbaka till NHL så fort som möjligt. Den tidigare Färjestadsforwarden slog till med 2+2 när laget föll med 6-4 mot Bridgeport. Totalt har han gjort 3+3 på fyra matcher i AHL. Även Jesper Frödén var het för Providence del och stod för två passningspoäng.

I Bridgeport var en annan blågul spelare, Simon Holmström, hetast. Han gjorde nämligen 1+2 och har gjort fem poäng på sju matcher i AHL.

*****

Jacob Peterson fick inleda säsongen i NHL och gjorde där mål i debuten. Nu är han nere i AHL, och i likhet med Oskar Steen visar han att han vill upp till NHL igen.

Peterson sköt två mål för Texas Stars i 4-3-förlusten mot Rockford IceHogs. Det var hans två första AHL-mål - och de kom redan i andra matchen sedan degraderingen från Dallas.

Även det resterande Texasmålet kom från en svensk: Andreas Borgman. Alex Nylander gjorde ett av Rockfords mål. Det var hans fjärde fullträff på sex matcher.

*****

Jacob Peterson var inte ensam om att sätta AHL-karriärens första mål i natt. Detsamma kan sägas om Jonatan Berggren. Den tidigare Skellefteåstjärnan gjorde ett av Grand Rapids mål när de 4-1-besegrade Milwaukee Admirals.

Berggren har gjort 1+2 på de sex inledande matcherna den här säsongen.

*****

Simon Lundmark var en annan svensk talang som i natt fick måljubla för första gången. Den forne LHC-backen hade inlett AHL-karriären med fyra poänglösa matcher men blev målskytt när Manitoba Moose besegrade Iowa Wild med 5-3.

Även David Gustafsson blev målskytt för Manitobas del. Han har gjort 2+3 på sex matcher den här säsongen.

*****

DoldisenLinus Weissbach fortsätter imponera för Buffalos farmarlag Rochester Americans. Den tidigare collegesvensken gjorde i natt ett mål i 6-5-segern mot Laval Rocket.

Weissbach, som var nära att ta plats i Buffalo Sabres, har precis som David Gustafsson inlett säsongen med fem poäng på sex matcher.

*****

Calle Rosén har inlett säsongen starkt och fick i natt också göra höstens första mål för Springfield Thunderbirds. Backen, som totalt gjort 1+3 på sex matcher, gjorde mål i 4-3-förlusten mot Wilkes/Barre-Scranton Penguins.

Den tidigare Växjöbacken nådde då två läckra milstolpar. Dels var det hans 20:e mål i AHL-karriären - och dels innebar målet att han nådde 100 poäng i ligan. Han blev den åttonde svenska backen någonsin att nå den summan. Han behöver bara göra 14 poäng till för att passera Christian Djoos och bli topp-fem av svenska backar någonsin.

*****

Efter fyra matcher utan mål börjar Andreas Wingerli bli varm i kläderna. VM-svensken blev i natt målskytt för andra gången på sina tre senaste matcher.

Trots målet föll hans Colorado Eagles mot Stockton Heat med 6-3.

*****

Det räknas inte som ett mål i den officiella statistiken - men Kevin Stenlund ska också nämnas. Han var den enda som gjorde mål i straffläggningen mellan Cleveland och Hershey och blev således matchvinnare.

Stenlunds mål kom i den åttonde (!) straffomgången.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL