Sanny Lindström om matchstraffet.
Foto: Bildbyrån & Cmore
SHL

Experten om matchstraffet: "Tycker inte att det är en ful tackling"

ANNONS

Pontus Widerström delade ut en tackling på Simon Edvinsson och tilldelades sedan ett matchstraff. 
Cmore-experten, Sanny Lindström, höll inte med om domslutet direkt efter att det hänt.
– Jag tycker inte att det är ett matchstraff, säger han i Cmore.

Sex minuter in i den tredje perioden i matchen mellan Färjestad och Frölunda delade Pontus Widerström ut en hård tackling mot Frölunda-backen Simon Edvinsson.

Edvinsson blev efter tacklingen liggande på isen och såg rejält omskakad ut efter situationen. Widerström tilldelades efter tacklingen ett matchstraff och tvingades lämna isen.

I Cmore kommenterade experten Sanny Lindström situationen och sa då:

–  Den tar i axeln och bröstet upp. Det är ofrånkomligt i det läget att den inte ska ta mot huvudet. Om jag säger så här; jag tycker inte att det ska vara ett matchstraff. Det är alltid kritiskt när en kille leds av isen på det sättet, men jag tycker ändå att han kommer in ganska lågt där Widerström och han siktar inte mot huvudet. Kraften går emot bröstet och då kommer den även upp mot ansiktet. Jag tycker inte att det är någon ful tackling, och nu håller vi två bollar i luften samtidigt. Jag hoppas att det går bra för Edvinsson, men jag tycker inte att det är en ful tackling.

Efter att domarna granskat situationen och delat ut matchstraffet kommenterade situationen igen.

– Domarna har möjligheten att gå ut och titta på video. Tycker man då att det är en tackling upp mot huvudet och att det blir en skada har de rätten på sin sida att ta ett matchstraff.

Frölunda utnyttjade det långa powerplayet som följde matchstraffet. Ryan Lasch hittade då nätet och utökade Frölundas ledning till 3-1. Färjestad förlorade till slut matchen med 4-1.


TV: “Frölunda känns mer homogena och starkare”

Den här artikeln handlar om: