HockeyAllsvenskan

Måns Carlsson tvingas böta för diving

ANNONS

Måns Carlsson fick med sig en utvisning efter en närkamp med AIK:s Eric Norin i fredags. 
Nu meddelar disciplinnämnden att Mora forwarden fälls för diving och tvingas böta för situationen. 

Det var i fredagens match mot AIK som Måns Carlsson till synes föll lätt i en närkamp med Eric Norin

Norin visas ut två minuter och gestikulerar direkt till domaren att Carlsson slänger sig. Här kan du se situationen.  

Moraforwarden anmäldes till disciplinnämnden och riskerade att straffas för diving. Han uppgav sedan följande till nämnden:  

– Först av allt innan jag tar mig an situation så vill jag verkligen understryka att min karaktär och det jag tror på i sportmanship är så långt ifrån fusk inom idrotten i alla former. Men ni känner inte mig så det blir kanske något som ni tror man säger för att försvara en uppkommen händelse, säger Carlsson. 

”KÄNNS KONSTIGT OCH TRÅKIGT”

Måns Carlsson fortsätter sedan med att ge sin syn på situationen: 

– Nu till hur jag uppfattar situationen där jag anklagas för diving. Jag lutar mig bakåt för att täcka puck samtidigt som spelaren drar till min arm runt så jag tappar balansen, samtidigt glider pucken ifrån mig då jag kastar mig framåt för att få tag på pucken.
– Håller med att det ser billigt ut på videon men från domarens vinkel i hörnet så ser han att spelaren drar till min arm. Tycker att det hela känns konstigt och tråkigt men jag hoppas domaren i hörnet uttalar sig hur han uppfattar situationen.

Disciplinnämnden delar dock inte Måns Carlssons uppfattning av situationen utan menar att forwarden gjort sig skyldig till diving. Han straffas därför och tvingas böta 5 000 kronor. 


TV: Svenska NHL-stjärnorna som riskerar att petas från OS

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL