Ted Brithén.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
SHL

Ted Brithén missar ytterligare matcher: "Fått ta ett steg tillbaka"

ANNONS

Ted Brithén har inte spelat sedan bortamötet med Frölunda för en och en halv vecka sedan. Nu meddelar Rögle att stjärncentern kommer att missa ytterligare matcher.

Röglestjärnan Ted Brithén skadade sig i mötet med Frölunda i mitten av oktober och har sedan dess missat Rögles tre efterföljande matcher.

Nu pekar det mesta på att han kommer att missa åtminstone tre matcher till. Via klubbens hemsida berättar fysioterapeuten Christopher Alvengrip att man behövt ta ett steg tillbaka med 30-åringen.

– Tyvärr har vi fått ta ett steg tillbaka med Brithén. Det troliga är att vi inte honom i matchspel den här veckan, säger Alvengrip till sajten.

Det innebär att Ängelholmslaget mest troligt kommer att tvingas klara sig utan Brithén i mötena med Oskarshamn (tisdag), Skellefteå (torsdag) samt Djurgården (lördag).

Sedan smällen mot Frölunda har Brithén bara tränat lätt. I dag klev stjärncentern av innan träningen hade dragit igång på allvar, skriver Rögle på sin hemsida. Innan skadan hann Brithén producera fyra poäng (2+2) på åtta matcher i SHL samt ytterligare fyra poäng (1+3) på tre CHL-matcher. 


TV: SHL:s bästa veteran

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL