Samuel Sjölund.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
College

Samuel Sjölund klar för collegespel på Western Michigan

ANNONS

Samuel Sjölund lämnade AIK inför den här säsongen för spel i USHL-klubben Dubuque Fighting Saints.
Nu står det klart att den juniorlandslagsmeriterade backen kommer att spela collegehockey med Western Michigan University nästa säsong.

Sedan tidigare har landsmännen i Dubuque Fighting Saints i form av Lucas Ölvestad (University of Denver) och Philip Svedebäck (Providence College) aviserat att de kommer att spela collegehockey nästa säsong.

Nu är nästa svensk i klubben klar för spel i collegeligan till nästa säsong.

Via sin hemsida meddelar USHL-klubben att Samuel Sjölund säkrat collegespel med Western Michigan University näta säsong.

– Det passade perfekt för mig. Jag har bara hört bra saker om skolan och om hockeyn. Jag är glad att ha fattat beslutet och jag kan inte vänta på att få spela där. Det känns bra att ha hela den processen färdig så jag kan fokusera hundra procent på Saints och den här säsongen, säger Sjölund till klubbens hemsida.

20-årige Sjölund har tidigare spelat allsvensk hockey med AIK (26 matcher) och har även meriter från de svenska ungdoms- och juniorlandslagen.

– Vi är glada att Hampus får fortsätta sin utveckling hos WMU. Han är en talangfull spelare och en bra lagkamrat. Vi ser framemot att följa honom på collegenivå, säger Dubuques svenske general manager Kalle Larsson.

Sjölund blir därmed den fjärde svensken någonsin att spela för Western Michigan University. Sedan tidigare har Håkan Millén, Peder Målerin och Lukas Samuelsson spelat för skolan.


TV: Tre Perioder med fokus på SHL och OS

Den här artikeln handlar om: