SHL

Noel Gunler hjälte - efter utbrottet: "Fortfarande förbannad"

ANNONS

Noel Gunler blev först fråntagen ett mål - sen blev han ändå hjälte i Brynäs straffseger mot Malmö.

– Jag var fortfarande förbannad, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Han hade gått mållös från sju raka matcher. Man kan med andra ord förstå glädjen och lättnaden Noel Gunler kände när han tryckte in 2-0-pucken för Brynäs, med sex raka förluster, bakom Malmös Daniel Marmenlind. 

När målet sen dömdes bort blev Brynäsforwarden vansinnig, med en sönderslagen klubba och en rejäl ilska i Brynäsbåset som följd. När Malmö sedan kvitterade till 1-1 blev kvällen än sämre för Gunler, som på några minuter fick se ett eget mål dömas bort och ett motståndarmål godkändes.

– Det var en jävla lättnad med målet i tredje perioden där, men sen blev man förbannad, konstaterar han efter matchen.

“NOEL VAR ARG”

Men han skulle få sin revansch. Matchen gick till straffar och där skickades den talangfulle ynglingen fram - och blev matchhjälte. Den här gången kunde domarna inte döma bort det.

– Det var helt klart revanschlystnad. Jag var fortfarande förbannad från det bortdömda målet och att de gjorde mål. Jag ville bara skjuta in pucken där. 

Är det extra surt för dig, som är en utpräglad målskytt, att få ett mål bortdömt?

– Helt klart. Man vill göra mål och vet att det är tufft att göra mål i den här ligan. Det var så skönt att få sätta dit straffen. Man jobbar så hårt för att få in pucken eftersom det inte blir så mycket mål i den här ligan. Så när pucken till sist trillade in var det mycket glädje - sen blev man förbannad när det dömdes bort.

Senast en Brynäsmatch gick till straffläggning sågade coachen Mikko Manner sig själv för att han inte lät Anton Rödin slå en straff. Idag slog Rödin, Simon Bertilsson och Greg Scott de ordinarie straffarna innan Gunler avgjorde.

– Jag satte in våra största ledare, och Noel som var arg efter det bortdömda målet. Han är en ung kille som fick göra mål och han fick en ny möjlighet där.

BORTDÖMT STRAFFMÅL

Noel Gunler var den enda som gjorde mål i straffläggningen. Eller ja, ett godkänt sådant i alla fall. Ponthus Westerholm nätade också men hans straffmål dömdes bort efter videogranskning (!) sedan det framkommit att han dragit pucken bakåt och samtidigt själv rört sig bakåt.

– Jag utgår från att de har rätt med den tekniken, med alla TV-kameror och med fan och hans moster. De tar rätt beslut. Annars…det får vi ta då i så fall, sade Malmös tränare Joakim Fagervall om det bortdömda målet.
 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL