Tyler Bertuzzi.
Foto: JEROME MIRON/USAToday-Sports
NHL

Stjärnan vägrar vaccin – följer inte med laget till Kanada

ANNONS

Tyler Bertuzzi fick en drömstart på säsongen när han gjorde fyra mål i premiären. Till nästa match kommer han däremot inte vara med laget då han inte har vaccinerat sig och därför inte kan resa till Montréal och tillbaka. 

Tyler Bertuzzi har fått en drömstart på säsongen och noterades i Detroit Red Wings premiär mot Tampa Bay Lightning för fyra mål.

Produktionen har sedan fortsatt och i de följande två matcherna har han noterats för en poäng per match. Med detta toppar Bertuzzi just nu den interna poängligan och delar ledningen i NHL:s skytteliga med Anze Kopitar.

Trots den fina starten kommer kanadensaren inte komma till spel i Detroits nästa match. Detta på grund av att han inte är vaccinerad och därmed inte kan korsa gränsen till Kanada när hans lag ska möta Montréal Canadiens.

– Det är ett personligt beslut. Det är min frihet att ta det beslutet och det har jag gjort. I slutändan är det ett mitt val, sa Bertuzzi på en presskonferens för en dryg månad sedan.

Till Detroit-reportern Helene St. James kan 26-åringen bekräfta att han inte kommer följa med laget till Kanada.

Under säsongsinledningen har Bertuzzi spelat med Lucas Raymond i Detroits förstakedja. Svensktalangen kommer nu tvingas byta kedjekamrat under matchen mot Montréal natten till söndagen.


TV: Se samtliga nattens NHL-mål

Den här artikeln handlar om: