Eriksson Eks succé – hattrick och matchhjälte

Först räddade han en poäng med en sen kvittering.
Sedan fullbordade Joel Eriksson Ek sitt hattrick och sköt extrapoängen till Minnesota Wild i förlängningen mot Winnipeg Jets.
– Jag försöker bara hålla mig runt målet, säger Eriksson Ek till NHL.com efter 6–5-segern.

Joel Eriksson Ek bygger vidare på fjolårets genombrottssäsong. Efter att ha gått poänglös från sina två inledande matcher så klev värmlänningen fram på allvar i natt för sitt Minnesota Wild.

Först såg han till att ordna en kvittering till 2–2 strax innan den första periodvilan, innan han i slutet av den tredje perioden blev sen poängräddadare med sitt andra mål i matchen.

Därefter fullbordade Eriksson Ek sitt hattrick i förläningsspelet, då han efter ett tre-mot-ett-läge tillsammans med Kirill Kaprizov och Kevin Fiala kunde stöta in matchvinnande 6–5-målet.

– Jag försöker bara hålla mig runt målet. Jag säger det alltid, men det är oftast där saker händer för mig. Jag försöker bara skapa chanser och hänga runt målet och kampa med deras försvarare, säger Eriksson Ek till NHL.com.

Målet innebar att 24-åringen sköt sitt första hattrick i NHL-karriären.

***

Buffalo fortsätter att vinna matcher under säsongsinledningen. Under natten till onsdag, svensk tid, inkasserade laget sin tredje raka seger när man bortabesegrade Vancouver med 5–2.

Rasmus Asplund blev målskytt för Sabres, medan Victor Olofsson och Rasmus Dahlin stod för varsin assist i matchen.

***

Erik Gustafsson stod för sin första poäng sedan återkomsten i Chicago-tröjan när hans Blackhawks föll med 1–4 hemma mot New York Islanders. Gustafsson fanns med i förarbetet till MacKenzie Entwistles sena tröstmål i den tredje perioden.

Stor segerorganisatör för Islanders var annars svenskättlingen Oliver Wahlstrom som sköt två mål i matchen.

***

Viktor Arvidsson blev en förlorare i sin återkomst till Nashville, då hans Los Angeles Kings tappade en 1–0-ledning till 1–2-förlust i den tredje perioden. Arvidsson hade två skott på mål och spelade strax över 19 minuter i matchen utan att skriva in sig i poängprotokollet.

***

Både Isac Lundeström och Jakob Silfverberg spelade framträdande roller för Anaheim Ducks i natt, som trots fem mål framåt förlorade bortamatchen mot Edmonton Oilers med 5–6.

Lundeström stod för två assist i matchen, medan Silfverberg var än vassare med tre passningspoäng för Ducks.

I Oilers var Leon Draisaitl den stora festfixaren med två mål och två assist, medan Connor McDavid stod för ett mål och två assist i segermatchen.

Se alla mål från nattens NHL i videospelaren ovan.