TV: Svensken bäst på isen – när Seattle tog första historiska segern

Seattle Kraken tog sin första historiska vinst i natt när de besegrade Nashville Predators med 4-3.
Alexander Wennberg var starkt bidragande och stod för både ett mål och en framspelning i matchen.
– Allting är så nytt och att få den första vinsten känner jag är en stor prestation, säger han till NHL.com efter matchen.

Seattle Krakens första historiska match mot Vegas Golden Knights tidigare i veckan slutade i en bitter 4-3-förlust, men redan då visade Kraken att det finns en potential att utmana i truppen.

I nattens match mot Nashville Predators visade de den potentialen och siffrorna var då omvända.

Nashville tog ledningen tre minuter in i den första perioden, men det var Kraken som till slut gick vinnande ur matchen med 4-3. Därmed kunde den nya organisationen räkna in sin första historiska seger i NHL.

En stor bidragande faktor till att Seattle kunde noteras för första segern var svensken Alexander Wennberg.

"STORT FÖR ORGANISATIONEN"

I slutet av första perioden tog han sig in på mål och försökte själv pricka dit pucken, men utan att lyckas. Trots detta var Brandon Tanev redo att avsluta på det misslyckade skottet och Wennberg kom därmed att noteras för sin första poäng.

Utöver assisten lyckades den 27-årige Stockholmaren även noteras för ett mål i matchen. I andra perioden fick han pucken fint framspelad av Alex Barré-Boulet och kunde enkelt sätta dit den i öppen kasse. För sina prestationer i matchen utsågs Wennberg till matchens första stjärna.

– Jag känner att det bara är stort för organisationen, säger Wennberg till NHL.com om första segern innan han fortsätter:
– Allting är så nytt och att få den första vinsten känner jag är en stor prestation. Jag vet inte om vi kommer att fira det annorlunda. Jag tror att det bara är riktigt bra för laget och för oss som organisation. Det är precis som, "Hej, det är den första." Förhoppningsvis har vi många fler segrar som kommer och det är dit vi siktar.

Wennberg anslöt till Seattle som free-agent inför säsongen efter ett bra år i Florida Panthers, där han noterades för 29 poäng (17+12) på 56 spelade matcher.

Nashville Predators - Seattle Kraken 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)