Långläsning

"Tänkte att vi skulle ha vunnit tidigare – det kan jag erkänna"

Peter Jakobsson i stor intervju om resan från hockeytokig på Gotland till GM-jobbet i Färjestad, att ha sonen Carl i a-laget, årets storsatsning – och spelarmötena som slutat i tårar.

KARLSTAD (Hockeysverige.se)

Håkan Loob från Slite på Gotland hade rollen som Färjestads General Manager och sedan vd mellan 1996 och 2017. När det var dags att rekrytera en ny bas tittade klubben ånyo ut på ”ön”. Där fanns en av Färjestads tidigare spelare, Peter Jakobsson, vars son Carl Jakobsson dessutom fanns i klubben.

Frågan om han ville ta över gick till Jakobsson och han tackade ja. Det man kan undrar över är i vad kemin mellan just Gotland och Färjestad ligger?

– Det är Håkan Loob. Han kom hit från Karlskrona och hade en sagolik karriär här både som spelare och ledare, berättar Peter Jakobsson med en bred gotländsk dialekt då hockeysverige.se träffar honom för en intervju i Löfbergs arena invid Klarälven i Karlstad.
– Jag jagade Håkan på isen då jag spelade i Västerås. Sedan tog Hå

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten