NHL-PREMIÄR

Trots upphämtningen – föll i historiska matchen

Seattle Kraken hämtade upp ett 0–3-underläge till 3–3 i nattens premiär mot Vegas Golden Knights.
Trots det blev det förlust i lagets historiska första match i NHL.
– Vi kom ihop som lag, säger Ryan Donato, som sköt lagets historiska första NHL-mål, till Seattle Times.

Seattle Kraken tvingades klara sig utan Calle Järnkrok i nattens historiska match, men nykomlingen från nordvästra USA gav ändå Vegas Golden Knights en riktig match i premiären.

Golden Knights kunde gå ifrån till en 3–0-ledning i matchen, men halvvägs in i mittperioden slog Ryan Donato till med Krakens första, historiska NHL-mål. Pucken trillade ned framför fötterna på den tidigare San Jose-spelaren som sedan kunde raka in 1–3-reduceringen bakom Robin Lehner i Vegas-målet.

– Vi kom ihop som lag. Vi hade uppenbarligen aldrig varit i den sitsen tidigare, men vi har alla spelat i lag som varit i den situationen. Vi visste att när första målet kom skulle även de andra komma, säger Donato till Seattle Times

Ja, för Kraken var långtifrån färdiga där.

"TALANDE FÖR KARAKTÄREN"

Innan mittperioden var över hade Jared McCann reducerat matchen ytterligare och åtta minuter in i den tredje perioden fullbordade Morgan Geekie upphämtningen när han prickade in 3–3-målet över plockhandsken på Vegas svenske stjärnmålvakt.

Favorittippade Vegas vände emellertid tillbaka matchen och kunde vinna med 4–3 sedan Chandler Stephenson stått för det matchvinnande målet bara 35 sekunder efter Geekies kvitteringsmål, men det var en debutmatch som lämnade mersmak för Kraken.

– Det är ändå talande för karaktären i laget. Vi visste att de var ett bra lag, men jag gillar vad vi bjöd på i kväll. Vi blev bättre ju längre matchen gick, säger Geekie till Seattle Times.

Närmast väntar nu ytterligare fyra bortamatcher innan Kraken får göra sin hemmadebut mot Vancouver Canucks under natten till den 24 oktober, svensk tid.

William Karlsson stod för en passningspoäng för sitt Vegas, medan Robin Lehner stoppade 28 av 31 skott i matchen. Marcus Johansson, vars status inför matchen var osäker, kom till spel för Kraken och var +1 i plus/minus-statistiken.

Vegas Golden Knigts – Seattle Kraken 4–3 (2–0, 1–2, 1–1)