Foto: Bildbyrån
NHL

RANKING: De är NHL:s 15 hetaste rookies 2021/22

Vilka rookies gör störst avtryck i NHL säsongen 2021/22? Uffe Bodin listar här de 15 hetaste kandidaterna till Calder Trophy inför den stundande premiären i ligan.

NHL-säsongen är äntligen här – och så också min årliga rookieranking. 

Det är en ranking jag gjort i nästan 15 år – först i gamla goda Pro Hockey och när den gick i graven här på hockeysverige.se. Jag ska inte sticka under stolen med att det många gånger blir en gissningslek. När spelarna är så här unga och formbara hinner det hända en hel del på kort tid, vilket också påverkar deras förmåga att prestera i NHL. Genom åren har jag haft totala floppar som etta på rankingen, men också prickat rätt ibland. Som med Kirill Kaprizov i fjol. Den kan dock räknas som mål i tom kasse av uppenbara skäl.

I år tror jag att det kommer att bli en hel del USA längst fram i Calder Trophy-racet. Från fjolårets JVM-guldvinnande amerikanska lag finns det några riktgt fina lirare som redan hunnit visa framfötterna i NHL. Mycket tyder på att de får fina möjligheter att i ännu större utsträckning göra det i år.

Och så har vi svenskarna. Jag har två av dem med på min ranking, men utesluter inte att fler kommer att göra väsen av sig. Inte minst killen i San Jose med Eklund och 72 på tröjan. Efter hans häftiga fjolår i SHL borde ingen bli förvånad om han redan nu lyckas i NHL redan nu.

Nåväl... Här är min ranking för säsongen 2021/22:

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
55 kr / mån*
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
*Betalas årligen. Totalt 659 kr
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL