Mario Kempe.
KHL

TV: Svensksuccén fortsätter – avgjorde snyggt i förlängningen

Torsdagkvällen bjöd på ännu en svenskafton i KHL. I mötet Niznekamsk - Dinamo Minsk avgjordes matchen i förlägningen. Segerkreatör blev Mario Kempe med en snygg backhandplacering i krysset.

I Dinamo Minsks förra match var det svenskarna som låg bakom avgörandet och så blev det även under gårdagen.

Redan i första periodens tredje minut började målfesten – Mattias Tedenby stod för kvällens första svenskpoäng.

I andra perioden klev matchhjälten in i handlingarna. Med en minut kvar av perioden assisterade Mario Kempe till bortalagets 2-3-mål. Tyvärr höll det inte länge innan kvitteringen kom i tredje perioden.

Matchen gick sedermera till förlängning.

3-4-målet kom 3:57 in – efter en defensiv omställning. Från egen zon spelades Mario Kempe fram som från offensiv blå störtar mot mål. På egen retur snurrar han runt och placerar pucken snyggt i bortre krysset.

Svensklaget Dinamo Minsk klättrar efter segern i tabellen. De ligger nu på en stabil femteplats i KHL:s västra konferens, med 19 poäng på 14 matcher.

TV: Studio Oddset Hockey med fokus på Brynäs IF