TV: Raymonds försäsongssuccé fortsätter – nytt mål i natt

Lucas Raymond gör vad han kan för att övertyga tränarstaben i Detroit Red Wings att han är redo för spel i NHL.
I nattens träningsmatch mot Chicago stod 19-åringen för ett mål och en assist i 4–6-förlusten.
– Han gjorde ett bra jobb i kväll, säger tränaren Jeff Blashill.

Lucas Raymond går från klarhet till klarhet när Detroit Red Wings förbereder sig som bäst för den stundande NHL-säsongen.

Raymond har nu stått för sex poäng (2+4) på tre försäsongsmatcher med Red Wings efter att han i natt stod för både ett mål och en assist i 4–6-förlusten mot Chicago Blackhawks.

– Jag försöker bara att göra mitt bästa, fokusera på mitt spel och de saker som jag själv kan kontrollera. Det är upp till ledarstaben att bestämma, jag försöker bara göra mitt bästa för att påverka och spela så bra jag bara kan, säger Raymond till klubbens hemsida.

"HAN SPELAR MOGET"

Raymond stod först för en framspelning till Bobby Ryan i den andra perioden innan han själv satte dit sitt andra mål för försäsongen i den tredje perioden. Det var i numerärt överläge som 19-åringen fick tag i pucken i den högra tekningscirkeln efter en fin passning av Dylan Larkin innan han med ett distinkt handledsskott överlistade Marc-André Fleury och kvitterade matchen till 4–4.

Frågan är om Detroit och Jeff Blashill kan hålla Raymond borta från Red Wings premiärlag?

– Vi har inte tagit det beslutet ännu, säger Blashill.
– Han gjorde ett bra jobb i kväll. Han har spelat bra i de matcher han spelat och allt han kan göra är att ta sig an utmaningarna han har framför sig och spela bra hockey. Han spelar moget för att vara så pass ung. Han har helt klart talang.

Förutom Raymonds fullträff stod även den tidigare Röglebacken Moritz Seider för ett mål och en assist för Red Wings.

Detroit har tre träningsmatcher kvar innan NHL-premiären mot regerande mästaren Tampa Bay Lightning den natten till den 15 oktober, svensk tid.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 4–6 (0–3, 3–1, 1–2)