Modo värvar Henrik Tikkanen.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Henrik Tikkanen klar för MoDo

ANNONS
MoDo väljer att förstärka sin målvaktssida ytterligare.
Under måndagsförmiddagen meddelade klubben att den storvuxne Henrik Tikkanen ansluter från Liiga-klubben KalPa.

Med anledning av Tex Williamssons ännu osäkra status väljer MoDo att säkra upp målvaktssidan med den storvuxne finländaren Henrik Tikkanen.

20-åringen, som är draftad av New York Islanders, har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Vi vet inte riktigt Tex status. Han har krasst sett varit på is två av de tio veckor vi har varit igång och han har en försäsong att gå igenom. Vi är jättenöjda med hur Isak har tagit den bollen, han har gjort det jättebra de tre matcherna han stått. Det här handlar mer om att bygga mer tid åt Tex och att han ska kunna komma tillbaka i lugn och ro, säger sportchefen Henrik Gradin till klubbens hemsida.

Den över två meter långe målvakten har spelat två matcher med KalPa i Liiga den här säsongen, med en blygsam räddningsprocent på 76,5 procent samt ett snitt på 4,95 insläppta mål per match.

– Det är en talang, han är snabb i fötterna för att vara så stor. Han är duktig med klubban och har ett bra rörelsemönster. Det är en ung kille som vill framåt. Nu blev den här möjligheten ledig för oss och då tycke vi att det var en bra situation, säger Gradin.

Förutom Tikkanen och Williamsson har MoDo även Isak Wallin i målvaktsbesättningen. Tanken är nu att Marcus Nygren, som backat upp Wallin under säsongsinledningen, ska återvända till Hockeyettan-klubben Arlanda på lån.

– Det är inte optimalt för Marcus att fara emellan. Vi hade en plan för Marcus och det var att han skulle spela mycket i Arlanda och få en säsong. Vi tycker att det är viktigt att den planen fullföljs.


TV: Utmaningarna för Hockeyettan


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL