Oliver Ekman Larsson lämnade Arizona i en trejd till Vancouver. Nu har han gjort försäsongens första poäng i det nya laget.

Oliver Ekman Larsson valdes av Arizona Coyotes i draften 2009 och spelade hela elva säsonger för organisationen.

Inför årets säsong blev det däremot ingen fortsättning i södra USA utan istället en flytt till sydvästra Kanada och Vancouver Canucks.

I Vancouver har Ekman Larsson nu presenterat sig direkt på försäsongen och när Calgary Flames gästade stod svensken för dubbla assist.

Conor Garland, som lämnade Arizona i samma trejd som Ekman Larsson, stod för matchens första mål framspelad av den svenske backstjärnan.

Vancouver utökade sedan sin ledning till 3-0 redan i den första perioden, men Calgary skulle göra ett försök att ta sig tillbaka. Genom mål av Dillon Dubé och Connor Mackey kunde laget reducera matchen till 3-2 i den andra perioden.

Till slut fastställdes resultatet till 4-2 i den andra perioden och Ekman Larsson var även då inblandad. 30-åringen spelade fram lagkamraten Tanner Pearson som sedan punkterade matchen.

Svenskmålvakten Adam Werner startade matchen för Calgary, men byttes sedan ut för att ge plats åt målvaktskollegan Dan Vladar.

Vancouver Canucks - Calgary Flames 4-2 (3-0, 0-2, 1-0)