Andreas Thuresson blev tremålsskytt.
Foto: Penny-DEL/Magenta Sport
Europa

Svenskforwarden skjuter av klubban – gör hattrick

ANNONS
Andreas Thuresson har fått en bra start på sin tid i Köln.
I gårdagens 6–5-seger över Iserlohn prickade den förre SHL-forwarden in ett hattrick för sin nya klubb – varav det sista målet med trasig klubba.

Inför den här säsongen lämnade Andreas Thuresson sin tyska klubb Schwenninger Wild Wings för spel hos ligakonkurrenten Kölner Haie. Thuresson vann den interna poängligan i Wild Wings förra säsongen – och har fått en lysande start på sin tid i Köln-klubben.

I gårdagens möte med Iserlohn stod 33-åringen för ett hattrick när Köln kunde övertidsvinna på bortais med 6–5.

Alla tre mål sköts i numerärt överläge, varav det sista kom med endast 49 sekunder kvar att spela av den tredje perioden och utjämnade matchen. Från sin position i den vänstra tekningscirkeln direktsköt Thuresson in kvitteringspucken – samtidigt som hans klubba gick av.

Thuresson står nu noterad för fem mål på sju ligamatcher den här säsongen, vilket innebär att han delar andraplatsen i skytteligan med tre andra spelare, däribland förre Växjöspelaren Austin Ortega.

Förutom de fem målen och Thuresson även noterats för två assist under säsongsinledningen. Med sina sju poäng på lika många matcher ligger svensken på en delad andraplats i den interna poängligan.


TV: Se Thuressons tre mål här  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL