Växjö vinner efter Pontus Holmbergs fina insats.

Pontus Holmberg klev fram när Växjö vann finalreprisen

Pontus Holmberg gjorde stor succé i vårens SM-slutspel när Växjö vann guld.
När Växjö nu för första gången ställdes mot finalmotståndaren Rögle var då Holmberg i farten igen med ett mål och en assist i 3-2-vinsten.

I våras möttes Växjö och Rögle i en finalserie som smålänningarna vann med 4-1 i matcher.

Under lördagskvällen ställdes lagen mot varandra igen för första gången sedan dess – och återigen slutade det i vinst för Lakers.

Pontus Holmberg har haft en tung start under SHL-inledningen efter sin succé i vårens slutspel där han sköt sju mål och 14 poäng på 14 matcher på vägen till guldet.

När det nu återigen var Rögle som stod för motståndet så vaknade dock 22-åringen till liv igen. Först styrde han in 1-0 till hemmalaget efter endast 43 sekunders spel.

I den andra perioden var sedan Holmberg framme igen och stod för en läcker framspelning till Olle Lycksell som petade in 2-1 till Växjö efter att Leon Bristedt hade kvitterat för Rögle tidigare i perioden.

SUCCÉKEDJAN LEVERERADE IGEN

Tidigt i den tredje perioden fick sedan Växjö ett powerplay och då var det dags för lagets succékedja att kliva fram igen. Julius Nättinen och Robert Rosén noterades för assist när Richard Gynge lade in 3-1 till Lakers.

Det såg då inte ljust ut för Rögle som var tillbakapressade och inte lyckades skapa mycket offensiv. Tolv minuter in i perioden fick de dock ett längre anfall som slutade med att Lucas Ekeståhl Jonsson kunde snärta in reduceringen.

Växjö lyckades dock hålla undan i slutet av matchen för att vinna med 3-2 i finalreprisen.

TV: Bodin och Tellqvists SM-guldtips