Sök
Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård
HockeyAllsvenskan

Sagt på den allsvenska upptaktsträffen

På fredag drar säsongen i gång för de 14 lagen i Hockeyallsvenskan. Under måndagen var klubbarna samlade i Solna för en upptaktsträff. Här har hockeysverige.se samlat några av de mest anmärkningsvärda citaten från eventet.

HV71 är, som väntat, storfavoriter inför den stundande säsongen. Det är både övriga tränare och C Mores experter överens om. 

Under måndagens upptaktsträff inför den allsvenska säsongsstarten på fredag fick både tränare och spelare komma till tals med sina förväntningar inför det som komma skall.

"Tusen är en målsättning och kroppen känns som 25"
Troja-Ljungbys kapten och ålderman Daniel "Trucken" Karlsson har representerat moderklubben i 820 a-lagsmatcher.

"Sportchefen har sparat en hel del kronor. Han är snål; smålänning"
Troja-Ljungbys tränare Roger Forsberg antyder att det finns utrymme förstärkningar om sportchefen Daniel Håkanson anser att det behövs.

"Jag kom för långt från sporten och sa 'det här funkar inte längre'"
Vita Hästens tränare Tony Zabel kan numera, mestadels, fokusera på att "bara" vara tränare och inte sportchef. Han ingår i stället i en sportgrupp som sköter sportchefsrollen gemensamt.

"Det där är nästan bättre än det brukar vara"
Kristianstads kapten Dennis Svensson förvånas över att hans lag, för en gångs skull, inte tippas sist av tränarna i ligan.

"Att fylla skorna kommer jag inte att göra, men vissa saker ska förädlas och vissa saker ska förnyas"
Västerviks nya tränare Martin Gudmundsson får – givetvis – svara på frågan hur det är att ersätta Mattias Karlin.

"Det är vi som är 'gammgubbarna' i laget nu"
Tingsryds kapten Daniel Öhrn, 28, är näst äldst i laget efter återkomsten från Västerås. Nygamle Kim Tallberg, 29, är äldst.  

"Vi skickade fyra till SHL och det är ett tecken på att vi gör något rätt"
Tingsryds tränare/sportchef Magnus Bogren försöker se positivt på de många spelartappen sedan fjolårssäsongen.

"Jag vet inte om du har koll på din statistik, Harald, men de vi tappade gjorde 92 mål och de vi har hämtat in gjorde 92 mål"
Södertäljes nya tränare Jörgen Bemström biter tillbaka när Harald Lückner ifrågasätter lagets offensiva kraft.

"Det här klubbmärket innebär många möjligheter, men också stor press. Det gäller att vi sitter ihop och jobbar tillsammans."
AIK:s tränare Anton Blomqvist om hur viktigt det är för honom och nye sportchefen Christoffer Malm att hålla samman.

"Det var en spelare som satt på hans gamla plats. När vi värvade honom kom den spelaren och sa att han ville byta plats. Det säger något."
Anton Blomqvist illustrerar respekten för nygamle kaptenen Christian Sandberg som är tillbaka i klubben.

"Förhoppningsvis får vi en mindre turbulent än i fjol. Det var många spelare och tränare. Vi hade inte många trådar kvar när den säsongen var över. Det var bara att se framåt"
Modos kapten Daniel Sylwander hoppas på bättre arbetsro i Örnsköldsvik den här säsongen.

"Det blir trevligt. Det var ju en bra lottning..."
Modos nye tränare Mattias Karlin ställs mot sin gamla klubb Västervik – i Västervik – redan i premiären.

"Vi vill vara en klubb som förädlar. Vi vet vår roll i hierarkin"
Moras tränare Johan Hedberg hymlar inte med var hans klubb befinner sig i det stora hela.

"Nivån var lite väl negativ – vi kan lägga fokus på vår egen business. Låt domarna vara!"
Hedberg överraskades av det stora gnället på domarna i svensk ishockey.

"Våra oddssättare anser att det är 50 procents chans att HV71 går upp igen. Vi har aldrig haft en större favorit i Hockeyallsvenskan."
Svenska Spels Per Carlander apropå att oddset på att HV vinner Hockeyallsvenskan ligger på låga 1,98 gånger pengarna. 

"Alla har sett vår satsning på att vi ska vara i SHL om tre år – staden har slutit upp och det är en hajp i Västerås som är en hockeystad"
Västerås nya lagkapten Jimmie Jansson Lorek om den hårda satsningen som klubben gör.

"De har gett oss en spets som vi inte har haft tidigare"
Västerås tränare Thomas Paananen om de namnkunniga nyförvärven Johan GustafssonDaniel Gunnarsson och Mikael Frycklund.

"Man känner det i hela stan att det vibrerar lite. Folk är så sugna på att gå på hockey igen"
Björklövens lagkapten Fredric Andersson ogillar inte att hans lag har hemmapremiär den 29 september.

"Vi tar inte in en spelare för att sätta honom på bänken. Vi vill vara en maskin, inte ett lag som förlitar sig på en spelare eller en kedja."
Björklövens sportchef Per Kenttä tillbakavisar kritiken att hans lag har för många kockar runt soppan. 

"Det är en ganska häftig utmaning. Oavsett om vi åker till Tingsryd eller var vi än tar vägen kommer det att vara mycket publik och motståndarna kommer antagligen pressa ur sig det bästa."
HV71:s tränare Tommy Samuelsson om det som komma skall för en klubb som är van att spela i SHL.
 

"Vi är väl det mesta älskade laget i Sverige..."
Bik Karlskogas lagkapten Mikael "Daggen" Eriksson apropå att laget tippas i toppskiktet av tabellen.

"Han är bäst i ligan"
"Daggen" om hemvändande backen Henrik Larsson, "Kingen" kallad.


TV: Bodin listar tre genombrottsmän i SHL

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten