Sök
Miikka Salomäki.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

"Jag vill vara en stor del i ett vinnande lag"

Han hyllas som en "bulldozer" av Filip Forsberg och har spelat en bra bit över 100 matcher i världens bästa hockeyliga.
Nu är Miikka Salomäki i Örebro för att lyfta laget till nya höjder.
– Jag vill vara en stor del i ett vinnande lag, säger Salomäki till hockeysverige.se.

ÖREBRO (HOCKEYSVERIGE.SE)

En av säsongens mest spännande SHL-värvningar är Miikka Salomäki från Colorado till Örebro. Nu spelade han aldrig för Avalanche utan bara för farmarlaget i AHL, men i ryggsäcken har han med sig 167 NHL-matcher för Nashville och inte minst ett VM-silver från 2014.

– VM var en rolig turnering. Det var efter min första säsong i Nordamerika. Jag hade inte mycket tid på mig efter att min säsong slutade i Milwaukee och jag åkte direkt till turneringen, berättar Miikka Salomäki då hockeysverige.se träffar honom för en intervju efter en av Örebros träningar i Behrn Arena.
– Jag hade ingen stor roll, men jag kommer ihåg att vi hade det tufft att ta oss vidare från vår grupp. Vi jobbade hårt och tog oss till final, men förlorade den mot Ryssland.

Var det viktigt för dig personligen att få erfarenhet med dig från den internationella hockeyn?
– Ja, självklart. Det var kul och bra på alla sätt.

En av VM-spelarna var målvakten Pekka Rinne som Miikka Salomäki skulle bli god vän med under sin tid i Nashville.

– Jag kände honom lite innan turneringen eftersom vi var i samma organisation. Jag var nere i Milwaukee den säsongen och han uppe i Nashville, men vi bodde också i samma stad i Finland (Uleåborg) så vi hade setts någon gång där redan.
– Vi blev bra vänner i Nashville. Vi var några finska spelare i laget så vi hängde mycket tillsammans.

Vad tror du Pekka Rinne har betytt för Nashville som lag och organisation?
– Oj… Han är en legendar och har varit i organisationen länge. Pekka har varit en av dom bästa målvakterna i världen så han har såklart varit en ledare både på och vid sidan av isen.

Hur reagerade du på han gick ut och berättade att han skulle sluta spela?
– Jag tror att han hade kunnat spela några år ytterligare om han velat. Nu är han inte så ung längre, men höll ändå en hög nivå och var fortfarande en bra målvakt i NHL.

Pekka Rinne.

Pekka Rinne. Foto: Ronnie Rönnkvist

GJORDE MÅL I FÖRSTA NHL-MATCHEN  

Miikka Salomäki gjorde själv sin första NHL-match säsongen 2014/15, en debut han aldrig kommer att glömma.

– Ja, den kommer jag ihåg väl, säger 28-åringen samtidigt som han spricker upp i ett stort leende.
– Vi hade hemmamatch mot Dallas och jag spelade i samma kedja som den finske legendaren Olli Jokinen. Dessutom gjorde jag mål i min första match.
– Det var såklart kul och ett speciellt ögonblick att få spela min första NHL-match och, som sagt var, att få göra mål i min första match var kul. Det var en speciell dag.

Hur ser du tillbaka på din tid i Nashville?
– Det var en väldigt bra tid. Jag hade en del skador första säsongerna, men ser jag till helheten där så kan jag inte säga annat än att jag trivdes bra.

FILIP FORSBERG OM SALOMÄKI: "EN BULLDOZER"  

En som Miikka Salomäki spelade med i Nashville var svenska stjärnan Filip Forsberg.

– ”Salty” är en toppenkille, skämtade med alla och spred energi överallt. På isen är han en bulldozer som med sitt fysiska spel irriterade motståndare dag ut och dag in. Skönt att han spelade i mitt lag, skrattar Filip Forsberg då hockeysverige.se bad att få några ord om Örebros nyförvärv.

Under Miikka Salomäkis säsonger i Nashville hände det inte speciellt ofta att han spelade i samma kedja som Filip Forsberg, Victor Arvidsson eller Calle Järnkrok.

– Det hände väl att jag någon gång spelade med någon av svenskarna, men jag spelade oftast i fjärdekedjan medan exempelvis Forsberg var en ”förstalinare”.

Filip Forsberg.

Filip Forsberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

"ÖREBRO SKA VARA ETT AV DOM BÄSTA LAGEN"  

Senaste säsongen spelade 28-åringen i AHL för Colorado Eagles. Där svarade han för två mål och totalt tolv poäng på 26 matcher.

– Det var en konstig säsong precis som här. Inga fans på läktarna och så vidare. Det var ändå skönt att få spela några matcher, men det var inte som att spela inför fans. Atmosfären var annorlunda eftersom du får energi från fansen och så vidare.

Nu är du här i Örebro…
– Jag ville komma tillbaka till Europa. Samtidigt hade jag hört många bra saker om ligan och Örebro. Att Örebro ska vara ett av dom bästa lagen i SHL.
– Nu är jag här och jag ville spela i en bra liga, ett bra lag och få en stor roll. Det tror jag är möjligt här. Det är också anledningen till att jag kom hit.

Miikka Salomäki.

Miikka Salomäki. Foto: Ronnie Rönnkvist

Hur har första tiden varit?
– Den har varit kul. Jag gillar staden och laget så allt har varit bra.

Har du lärt dig prata svenska ännu?
”Jag kan prata svenska” (skratt). Jag förstår det lite, men jag kan inte prata svenska speciellt mycket.

Vilka förväntningar har du på den här säsongen?
– Jag vill vara en stor del i ett vinnande lag. Jag tycker att vi har ett riktigt bra lag och jag vill ta en stor roll i det. Sedan tar jag det dag för dag, men framför allt är det kul att vara här, avslutar Miikka Salomäki samtidigt som Niklas Eriksson står en bit ifrån oss och diskuterar Ebba Grön med en journalist.


Studio Oddset Hockey: Tellqvist orolig för Djurgården

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten