Viktor Andrén.

Viktor Andrén skadad när Brynäs förlorade mot Örebro

Det blev förlust för Brynäs i torsdagens träningsmatch mot Örebro.
Än värre var det för Gävlelaget eftersom att målvakten Viktor Andrén fick kliva av skadad i den första perioden.

Under torsdagen spelade Brynäs i sin första träningsmatch efter vinsten i Skoda Trophy.

Då blev det förlust för Gävlelaget då Örebro vann med 4-1.

Det var dock Brynäs som tog ledningen efter knappa sju minuters spel då Emil Molin prickade in 1-0 efter passning av Greg Scott.

Några minuter senare var olyckan framme för Brynäs och deras målvakt Viktor Andrén. Efter att ha sträckt ut sig för att göra en räddning så började keepern grina illa och fick behandling på isen. Han kunde dock inte fortsätta utan klev av skadad och in kom i stället lagets nye målvakt Veini Vehviläinen.

Finländaren fick dock kapitulera direkt på första skottet då Örebro kvitterade genom Nick Ebert som gjorde sin första match inför den nya säsongen. Ebert assisterade sedan även till Örebros 2-1-mål då han och Kristian Näkyvä passade fram till Robin Kovács som pangade in 2-1 i spel fem-mot-tre.

I den tredje perioden växlade sedan Örebro upp ytterligare en växel och sköt både 3-1 och 4-1 efter mål av Rodrigo Abols och Miikka Salomäki.

4-1 blev sedan också slutresultatet och Örebro visade prov på ett skickligt spel i numerärt överläge genom att sätta tre av sina mål i powerplay.

*****

I den andra träningsmatchen mellan SHL-lag under torsdagskvällen så vann Malmö över Oskarshamn med 4-3 efter straffar.

Oskarshamn tog ledningen med 1-0 redan efter en och en halv minuter genom mål av Hynek Zohorna men Johan Olofsson kvitterade till 1-1 redan sju sekunder senare.

Malmö satte sedan 2-1 då den förre Oskarshamnsforwarden Lance Bouma blev målskytt. John Dahlström kunde dock se till att det var kvitterat 2-2 efter första perioden efter ett mål på friläge.

Marcus Sylvegård sköt sitt sjätte mål på försäsongen när han satte 3-2 till Malmö i den andra perioden men IKO tog sig tillbaka igen då Patrik Karlkvist kvitterade till 3-3 vilket även var ställningen efter 60 spelade minuter.

Förlängningen blev sedan mållös och straffar krävdes för att skilja lagen åt. Väl där kunde Malmö vinna efter att Daniel Marmenlind räddat två straffar samtidigt som Johan Olofsson och Ponthus Westerholm gjorde mål för Malmö.

TV: Theo Jacobsson draftad av San Jose Sharks