Skellefteå vann i Berlin.
CHL

Skellefteå vände och vann mot tyska mästaren

Skellefteå AIK var illa ute mot den regerande tyska mästaren Eisbären Berlin i gårdagskvällens CHL-möte i den tyska huvudstaden.
Då stod gästerna från Västerbotten för tre mål i den avslutande perioden – och lyckades vända och vinna matchen med 5–3.

Skellefteå hamnade i ett tvåmålsunderläge tidigt i den andra perioden, men mål signerade Rickard Hugg och Stefan Loibl gjorde att gästerna höll sig kvar i matchen.

Giovanni Fiore återgav Berlin ledningen kort efter tyske Loibls kvitteringsmål, en ledning som hemmalaget bar med sig in i den tredje perioden. Där lyckades först Simon Robertsson att kvittera matchen med ett rappt handledsskott innan en annan ung Skellefteåforward, Albin Sundsvik, fullbordade Skellefteås vändning till 4–3 med drygt fem minuter kvar att spela.

TV: Skellefteå vände och vann i tredje perioden EndFragment-->

Med 29 sekunder kvar kunde sedan Rickard Hugg avsluta målskyttet när han prickade in 5–3-målet i tom kasse.

– Vi fick en tuff start och fick inte alls igång vårt spel i den första perioden. I den andra perioden började vi göra bättre saker oftare och det gav resultat. Vi är starkare än dem i tredje perioden, men det var en tajt och tuff match som kunde gå åt båda hållen, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson till CHL:s hemsida.

Efter två spelade matcher ligger Skellefteå på en tredjeplats i grupp E med tre poäng på två matcher. Finska Tappara toppar gruppen på sex poäng.

*****

Även Leksand fick smaka på segerns sötma under gårdagen. Detta efter att dalalaget besegrat tjeckiske Trinec med 3–2 på hemmais. Stor matchhjälte för Leksand blev Oskar Lang som med drygt fyra minuter kvar att spela stod för det matchavgörande 3–2-målet.

Leksand har därmed full pott (sex poäng) efter två spelade matcher i CHL, men får trots det nöja sig med en andraplats i grupp F, då schweiziska Fribourg-Gottéron toppar gruppen i egenskap av bättre målskillnad.

TV: Skellefteå vände och vann i tredje perioden