Jussi Rynnäs.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
Nyhet

Beskedet: Förre SHL-målvakten avslutar karriären

ANNONS
Jussi Rynnäs lägger plockhandsken på hyllan.
I en intervju med Satakunnan Kansa berättar den tidigare SHL-målvakten att en skada tvingar honom att avsluta karriären.
– Jag vill inte riskera någonting, säger Rynnäs.

Jussi Rynnäs spenderade den gångna säsongen i Linköping och Södertälje. Inför den här säsongen skrev den finske målvakten på ett kontrakt med österrikiska Linz.

I början av juli bröts kontraktet av vad klubben hänvisade till "personliga skäl". Nu står det klart att den 34-årige burväktaren avslutar spelarkarriären på  grund av en skada han ådrog sig under en cykeltur.

– Jag har beslutat mig för att lägga plockhandsken på hyllan, säger Rynnäs till finska Satakunnan Kansa.
– Det var uppmaningen från läkaren och jag vill inte riskera någonting. Hälsan är viktigare än allt annat och det är inget jag vill riskera.

Rynnäs inledde fjolårssäsongen i Linköping där det bara blev sju matcher innan han i slutet av januari ut till hockeyallsvenska Södertälje efter att han konkurrerats ut av både Niklas Lundström och David Rautio.

I SSK vann 34-åringen sju av de tolv grundseriematcher han spelade och noterades för en räddningsprocent på 91,9 procent.

På meritlistan finns även fem NHL-matcher med Toronto och Dallas samt landslagsspel för Finland. 2014 och 2018 vann han det finska mästerskapet med Kärpät.

Den här artikeln handlar om: