Jakub Voracek.
Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports
NHL

Återvänder till Columbus – efter tio år

ANNONS
Jakub Voracek lämnade Columbus Blue Jackets för spel i Philadelphia Flyers för tio år sedan. Under lördagen blev det klart att han återvänder till Ohio. Detta efter att ha blivit trejdad i utbyte för veteranen Cam Atkinson.

2007 draftade Columbus Blue Jackets tjecken Jakub Voracek som sjunde spelare i första rundan. Där tillbringade han tre säsonger innan han trejdades till Philadelphia Flyers i en affär som såg Jeff Carter gå i motsatt riktning.

Tio år och 727 matcher för Flyers senare står det klart att han återvänder till Columbus. På lördagen blev han trejdad till Blue Jackets i utbyte för Cam Atkinson.

31-åringen har tre år på ett kontrakt som har en lönetaksträff på 8,25 miljoner dollar. Det egentliga lönen är dock lägre än det. Voracek får ut 7,5 miljoner kommande säsong, 6,25 miljoner 2022/23 och 7,5 miljoner under det sista kontraktsåret.

Senaste säsongen sköt han nio mål och hade 43 poäng på 53 matcher och var med det delad etta i den interna poängligan tillsammans med James van Riemsdyk och Claude Giroux. Under NHL-karriären har han totalt svarat för 738 poäng på 969 matcher.

Cam Atkinson har spelat för Columbus Blue Jackets under hela sin NHL-karriär. Totalt handlar det om402 poäng på 627 matcher sedan debuten 2011. 32-åringen har fyra år kvar på ett kontrakt som betalar honom 5,875 miljoner dollar per säsong.


TV: "Det kan bli ett helvete för OEL i Vancouver"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL