Sök
Leo Lööf
Bildbyrån
Intervju

Förklaringen - till närmast unika flytten: "Bra väg för mig"

Han har fått göra några matcher i SHL - men i jakt på mer speltid valde Leo Lööf att lämna Färjestad för spel med Ilves i finska ligan. En typ av övergång som är extremt ovanlig bland svenska juniorer.

– Jag har hört att det är en bra liga, speciellt i det stadiet av karriären som jag är i, säger han till hockeysverige.se.

Tom Wandell gjorde 50 matcher för Ässät säsongen 2006/2007. John Klingberg spelade 20 matcher för Jokerit säsongen 2011/2012. Markus Ruuskanen spelade fyra matcher för SaiPa säsongen 2019/2020. Där har ni samtliga svenskar som spelat i den finska högstaligan som juniorer.

Till hösten kan vi addera ett nytt namn till den listan: Leo Lööf.

Leo Lööf är sistaårsjunior kommande säsong. Han draftades av St. Louis Blues i tredjerundan för ett år sedan, han har noterats för tio SHL-matcher med Färjestad, och var den gångna säsongen också utlånad till Linden Hockey i HockeyEttan. Nu är han dessutom uttagen i Tomas Monténs trupp till World Junior Summer Showcase. 

Och nu väntar alltså spel för Ilves i den finska högstaligan. Under våren skrev han på för 1+1 år med ligaåttan.

– Jag blev kontaktad av dem, hade några bra samtal och kände att det var en bra väg för mig att gå, för att kunna utvecklas, berättar Lööf för hockeysverige.se.

– Jag har hört att det är en bra liga, speciellt i det stadiet av karriären som jag är i. Det är en bra chans för mig att bli bättre, och att få vara med och spela på en hög nivå. Det stod mellan några olika val, men efter de intryck jag fått av klubben är jag nöjd med beslutet, fortsätter 19-åringen.

Leo Lööf

Leo Lööf Bildbyrån


"SKA INTE VARA DÄR BARA FÖR ATT VARA DÄR"

Han har redan hunnit vara över och träffat laget.

– Jag körde fys med dem i några veckor i början av sommaren.

Märkte du av några likheter eller skillnader med Färjestad och svensk hockey?

– Jag tycker det kändes väldigt bra alltihop. Men jag var nog där lite för kort tid för att kunna märka av några jättestora skillnader eftersom vi bara körde barmark och inte var på is någonting. Men känslan var att det var ganska likt. Det finns några småskillnader, men inga stora.

Hur mycket hade St. Louis att säga till om i klubbytet?

– De höll sig undan ganska mycket, men jag snackade och bollade såklart lite med någon från klubben också. De stöttade beslutet, men hade inte så mycket att säga till om.

Lööf är tydlig med att det är nu det stora arbetet ska göras. Att slå sig till ro för att kontraktet är påskrivet är ingenting han planerar att göra, om man säger så.

– Först och främst ska jag bara åka dit och göra mitt bästa, men det är klart jag vill vara med och bidra med mitt spel och vara en viktig kugge. Jag ska inte vara där bara för att vara där, säger Lööf och fortsätter:

– Och så vill jag såklart utvecklas.

Leo Lööf är numera en Ilves-spelare.

Leo Lööf är numera en Ilves-spelare. Foto: PETER HOLGERSSON/Bildbyrån


LÅNADES UT

En skada gjorde att Leo Lööf missade inledningen av förra säsongen. Det gjorde att han bara fick göra nio framträdanden i Färjestad, med speltid i fem SHL-matcher. 

– Ja, jag var ju skadad i början men så fort jag kom tillbaka var jag med i laget och fick spela. Men det hade varit kul om jag fått chansen lite mer, såklart. De ville kanske inte släppa in mig eftersom jag hade varit skadad och inte hade så mycket matcher i mig.

Hur mycket påverkades du av att juniorligorna stängdes ned?

– När jag var tillbaka efter skadan behövde jag såklart spela matcher, så då kändes det lite tråkigt. Å andra sidan fick jag spela lite matcher i HockeyEttan i stället, där jag fick mycket speltid.

Ja, Lööf hann med en utlåning till Linden Hockey där han gjorde 15 poäng på 19 matcher och fick ett stort förtroende.

Tror du att du kan ha med dig det, att du ändå fick spela mycket seniorhockey, nu när du åker över och ska slå dig in i Ilves?

– Det hjälper nog en del. Jag fick möta lite äldre killar och det är rätt bra nivå på hockeyn där. Jag fick väldigt mycket speltid och hade kul, så det kan nog hjälpa.

– Allt kändes bra där, redan från första matchen. Det var skönt att kunna få med sig en sån känsla därifrån.

Leo Lööf i U18-landslaget.

Leo Lööf i U18-landslaget. Bildbyrån


JVM-DRÖMMEN

Nu är Leo Lööf med på Juniorkronornas läger, som börjar i Väsby och som sen förflyttas över till USA där turneringen World Junior Summer Showcase spelas - i år utan Kanadas deltagande.

Hur mycket spelade drömmen om att få spela JVM in i ditt klubbval?

– Det har egentligen inte påverkat. Det är klart att jag vill spela på en hög nivå och visa vad jag kan, för jag strävar efter att komma med i JVM-truppen. Det vore väldigt roligt. Men jag ska inte säga att det var något jag tänkte på.

När hockeysverige.se pratar med den 19-årige backtalangen har Juniorkronorna genomfört två träningspass ("Lite ringrostigt", som han beskriver känslan efter dem). Alldeles strax kommer Sveriges juniorlandslag ställas mot internationellt motstånd. Och förhoppningen för precis alla som tagits ut av Tomas Montén är att de ska tas ut i JVM-truppen i vinter.

– Man vet att man är aktuell för JVM när man kommer med på det här läget. Nu gäller det bara att jag spelar mitt spel och gör mitt bästa. Och har kul samtidigt, förstås, avslutar Ilvesbacken.


TV: William Eklund inför draften

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten