Sök
Dennis Fröland återvänder till Troja efter att ha spelat för AIK och Bik Karlskoga de senaste åren.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Stockholmaren har kommit "hem" till Ljungby

Han är stockholmaren som lämnar AIK för att komma "hem" till Ljungby. Backen Dennis Fröland är tänkt som en av spelare som ska hjälpa Troja-Ljungby att etablera sig i Hockeyallsvenskan efter att ha tagit klivet upp igen.
– Jag vill ta med mig lite ledaregenskaper och bidra till att bygga en grupp, säger Fröland till hockeysverige.se.

I förrgår kom beskedet att AIK och backen Dennis Fröland valt att gå skilda vägar trots ett år kvar på avtalet parterna emellan. Under gårdagen följdes det upp med nyheten om att 29-åringen skrivit på för nykomlingen Troja-Ljungby, en klubb han representerade i Hockeyettan för sex år sedan.

Fröland är stockholmare i grund och botten, därför kom beskedet att han självmant gått med på att bryta kontraktet med AIK som en lite överraskning. Men även om han är född i huvudstaden och fostrad i Foc Farsta visar det sig att Ljungby räknas som hemma.

– Vi köpte hus här vid jul. Tjejen kommer härifrån, förklarar backen för hockeysverige.se.
– Jag har alltid känt att det har varit ett alternativ att komma tillbaka hit och spela för Troja. Sedan att det skulle bli nu, det trodde jag inte eftersom jag satt på kontrakt med AIK och hela den biten. 

Nej, kontraktet han skrev med AIK inför förra säsongen gällde egentligen över 2021/22 också. Beslutet att gå skilda vägar var gemensamt.

– Jag kände att jag inte spelade min bästa hockey och AIK tyckte väl inte heller att jag motsvarade förväntningarna fullt ut, säger han.
– När Troja gick upp och behövde en back med kriterier som jag uppfyllde... Det var många pusselbitar som föll på plats kan man säga. Nu känns det jättekul att få spela för Troja-Ljungby igen.

Dennis Fröland.

Dennis Fröland. Foto: Bildbyrån/Maxim Thoré


"SATTE SIG I HUVUDET"

Dennis Fröland spelade U16-hockey i Djurgården innan han flyttade till Gävle för Brynäs hockeygymnasium som 16-åring. Efter det hade han inte representerat någon klubb i 08-området förrän han kom till AIK i fjol.

– Det var svinkul att komma hem med familj, vänner och allting. Jag såg verkligen fram emot att spela för AIK och framför allt inför deras fans. Det var något jag verkligen ville göra. Sedan blev det som det blev med coronan. Man visste att det kanske kunde bli så här, men jag trodde inte att det skulle hålla i sig så länge som det gjort. Man såg fram emot klubbens hundraårsjubileum och alla planer som AIK hade. Det hade varit mäktigt att få vara med på det, men nu missade man allting. Det är det som känns mest segt.

Varför klaffade det inte riktigt för dig i AIK?
– Det började rätt bra, men sedan hade jag 20 matcher utan poäng eller något liknande. Det är inte så bra när man ska vara en producerande spelare – det är ju i princip halva säsongen. Det satte väl sig för mycket i huvudet och det studsade inte med mig, helt enkelt. Men jag lärde mig extremt mycket av det också, jobbade på hårt varje dag och kom tillbaka starkare efter jul och växlade upp igen. Jag hoppas att jag kommer att vara på den nivån även här i Troja, att man kan fortsätta producera.

Det bör han ges möjligheterna att göra. Fröland är i första hand en offensiv back som Trojas sportchef Daniel Håkansson beskrev som "en viktig spelare vi kan använda i vårt powerplay" när han presenterades av klubben.

– Det får vi se om man lever upp till det, men jag hoppas såklart att jag får spela powerplay. Det är där jag är ganska bra tycker jag, säger han blygsamt.


"DET VAR LITE BEKVÄMT PÅ DEN TIDEN"

Att han kommer till en klubb som han känner till väl sedan tidigare tror han är en stor fördel.

– Det känns naturligtvis väldigt bra. Man har koll på klubben sedan tidigare och jag har haft kontakt med (Daniel) Håkansson i ett par säsonger här eftersom jag ändå varit bosatt här på somrarna. Det känns lite tryggt.

Senast han representerade klubben var i Hockeyettan 2014/15. Då fick han 22 år gammal chansen i Troja-tröjan efter två produktiva säsonger i Västervik. 

– Nu är vi i ett helt annat läge. När jag kom hit sist hade de precis trillat ur Hockeyallsvenskan och skulle vara ett topplag i ettan. Det året var det fyra platser upp till allsvenskan också, så det var egentligen öppet mål för att gå upp, men vi lyckades inte alls med det, minns Dennis Fröland.
– Det är ett helt annat lag i år än det var då. Jag kan nästan känna att det var lite för bekvämt på den tiden. Känslan jag har är att det är ett mer hungrigt gäng, många som får chansen i allsvenskan för första gången och jag tror att det kan bli riktigt bra. 

Dennis Fröland under sin tid i Vimmerby i Hockeyettan.

Dennis Fröland under sin tid i Vimmerby i Hockeyettan. Foto: Bildbyrån/Daniel Nestor


Du har hunnit samla på dig en hel del erfarenhet från både Hockeyettan och Hockeyallsvenskan. Hur ska du bidra på det sättet i en nykomling?
– Jag vill ta med mig lite ledaregenskaper och bidra till att bygga en grupp. Karlskoga var ett fantastiskt ställe att vara på som hockeyspelare. De har grymma ledare och (Mikael) "Daggen" Eriksson är en grym lagkapten. Jag har kollat på honom, lärt mig av det och ska försöka ta med det in i Ljungby och försöka bygga en enhet som är extremt svår att slå. Ska vi ha en chans i allsvenskan måste vi verkligen bygga en grupp. Kollar man spelare för spelare i allsvenskan... Visst, det finns många bra spelare, men det är inte så stor skillnad. Får man inte ihop gruppen kommer man inte att vinna matcher och gå långt. Det är extremt viktigt här nere i Ljungby att vi gör.

Du gjorde sex säsonger i Hockeyettan innan du fick chansen att etablera dig i allsvenskan. Vad säger du om den resa du har gjort för att ta dig hit?
– Det var många år i ettan innan man fick chansen, men jag är faktiskt tacksam över att det har tagit den tiden. Jag tycker att så som det är nu stressas det enormt när man är ung. Det skrivs NHL-kontrakt till höger och vänster och spelare ska bara upp och fram... Visst, det hade varit skitkul att komma fram tidigt, men för egen del var jag inte redo för fem öre. Det visade jag när jag var i Troja sist. Då hade jag två år i Västervik som var bra och skulle komma till ett topplag helt plötsligt och då knöt det sig direkt. Så jag är väldigt tacksam över den resan jag har haft med många bra ledare runt omkring mig som gjort att jag kunnat skynda långsamt. Nu har man blivit lite äldre och vet vad man klarar av, då behöver det inte vara så svårt hela tiden. 

Du är 29 år nu – känner du att hockeyn kan ta dig ännu längre än Hockeyallsvenskan?
– Jag tränar mer nu än jag gjorde för fem år sedan, men var det leder får man se. Jag lever här och nu och det är dumt att spekulera i framtiden, men jag hoppas ju att man kan spela högre upp en vacker dag. Vi får se helt enkelt.


TV: Tre allsvenskan värvningar under radarn

Matchrapporter: Ryck i sista perioden avgjorde för Troja/Ljungby hemma mot Almtuna Stark vändning av MoDo – 0-3 till 4-3 VIK Hockey ryckte i sista perioden och vann mot AIK Troja bröt förlustsviten – besegrade Björklöven Västervik segrare hemma mot AIK

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten