Mathis Olimb.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Europa

Tidigare SHL-stjärnan flyttar hem

ANNONS
Mathis Olimb har spenderat 14 säsonger utanför sitt hemland Norge. 
Men nu återvänder profilen hem och skriver på för Vålerenga. 
–  Vi är oerhört glada att Mathis återvänder hem och väljer Vålerenga, säger sportchefen Frikk Juell till TV 2. 

2006/07 spelade Mathis Olimb hemma Norge i Vålerenga och gjorde 62 poäng på 40 matcher. 

Därefter har norrmannen spenderat 14 säsonger utanför sitt hemland och spelat i tyska ligan, SHL, KHL, Schweiz och AHL. 

Men nu vänder Olimb slutligen hem igen och skriver på för Vålerenga igen. 

– Samtalen har varit bra och klubbens nuvarande och framtida ambitioner motsvarar Olimbs till hundra procent. Mathis ger en enorm mängd erfarenhet och professionalism till laget, säger sportchefen Frikk Juell till TV 2.

Mathis Olimb spelade 385 SHL-matcher för Frölunda, Linköping och Skellefteå och gjorde 252 poäng. Hans bästa SHL-säsong kom 2014/15 då han gjorde 46 poäng på 51 matcher i Frölunda. Samma säsong gjorde han också 26 poäng på endast 13 matcher i CHL och vann pris som Champions Hockey Leagues MVP. 

Den 35-årige forwarden är en av de främsta profilerna inom norsk hockey och har representerat Norge vid 13 VM och tre OS. Han har även blivit norsk mästare tre gånger med Vålerenga och hoppas nu kunna addera en fjärde mästerskapstitel med klubben. 


TV: Tre NHL-stjärnor som kan trejdas i sommar

Den här artikeln handlar om: