NHL

Får spela inför fans - trots jätteraset: "Kommer bli galet"

ANNONS
Montréal vann måstematchen mot Toronto efter ett jättedrama. Nu får man spela match sex inför publik. Det är första gången sedan mars 2020 det är publik på en NHL-match i Kanada.

– Fansen förtjänar det verkligen, säger Montréals Philipp Danault efter 4-3-vinsten.

Förutsättningarna inför nattens  match mellan Toronto och Montréal var enkla: Seger för Toronto skulle ta dem vidare till andrarundan där Winnipeg väntar. Seger för Montréal skulle säkra en match sex i serien, på hemmaplan, inför 2500 åskådare.

Länge såg det ut att bli en bekväm resa för Canadiens. När Jesperi Kotkaniemi överlistade Jack Campbell tidigt i den andra perioden betydde det nämligen 3-0 för Montréal, som så långt såg ut att ha matchen under fullständig kontroll. Det visade de sig emellertid inte ha.

* 6:32 in i den andra perioden reducerade Zach Hyman till 3-1.

* 6:52 in i den tredje perioden satte Jake Muzzin 3-2.

* 11:54 in i den tredje perioden klev backen Muzzin fram på nytt och satte 3-3.

Matchen gick till förlängning. Ett mål för Torontos där skulle säkra deras första slutspelsserieseger på 17 långa år. Men så blev det alltså inte. Bara 59 sekunder in på förlängningen sköt Nick Suzuki avgörandet, framspelad av Cole Caufield i en två mot noll-situation. 

"KAN INTE BLI BÄTTRE"

Montréal vann måstematchen, trots jätteraset.

– Ibland är det svårare att komma två mot noll. Vissa är så tveksamma på att skjuta, men vi var säkra på vad vi skulle göra och jag hade turen att göra mål, säger matchvinnaren.

Nu får Montréal vända hem till Bell Centre och spela inför publik. För första gången på drygt 14 månader kommer publik tillåtas på en NHL-match i Kanada.

– Fansen förtjänar det verkligen. Det kommer bli galet där inne. Det kommer bli otroligt och jag kan inte vänta på att få spela inför våra fans. Vi har väntat på det hela året, och nu är vi här. Match sex mot Toronto en lördag kväll, på hemmaplan. Det kan inte bli bättre, säger Philipp Danault.

NYA POÄNG AV NYLANDER

I Toronto var det förstås besviken stämning efter matchen, trots den imponerande upphämtningen.

– De var desperata och vann varenda duell. Vi var inte redo att göra det. Vi slet oss tillbaka, men det var inte tillräckligt, konstaterade Jake Muzzin.

William Nylander fick se sin svit på fyra raka matcher med mål spricka. Han gjorde "bara" två assistpoäng.

Toronto -  Montréal 3-4 efter övertid  

Toronto: Zach Hyman, Jake Muzzin x2

Montréal: Joel Armia x2, Jesperi Kotkaniemi, Nick Suzuki

Den här artikeln handlar om: