Jack Drury
Bildbyrån
Hockey-VM

Växjöstjärnan får spela VM för USA

ANNONS
Det hör inte till vanligheterna med SHL-spelare i USA:s eller Kanadas landslag. Men nu har Jack Drury tagits ut till VM-truppen för USA.

I måndags vann han SM-guld. Nu kommer nästa glädjebesked för Växjös amerikan Jack Drury  Han har tagits ut i den amerikanska trupp som ska spela VM i Lettland om en dryg vecka.

Det är Jacks farbror Chris Drury som är general manager för laget. Chris Drury blev i dagarna också utsedd till general manager och president för New York Rangers, sedan man sparkat Jeff Gorton och John Davidson från de posterna.

Jack Drury gjorde 30 poäng på 41 matcher i SHL - och följde upp det med ett urstarkt slutspel där han gjorde elva poäng på 40 matcher. Den 21-årige forwarden har sedan tidigare spelat två U20-VM för USA.

USA skickar ett ganska anonymt lag, utan egentliga affischnamn. Det kanske mest intressanta namnet är Jason Robertson  som nämns som en kandidat till Calder Trophy. Han gjorde 45 poäng på 51 matcher för Dallas Stars den här säsongen - det som alltså var hans rookieår i NHL.


TV: Moritz Seider vinner Eliteprospects Award

Den här artikeln handlar om: