Före detta spelare anmäler tidigare ledare i Chicago för sexuella övergrepp.
Foto: USAToday-Sports
NHL

Tidigare NHL-spelare anklagar ledare för sexuella övergrepp

ANNONS

En spelare som tillhörde NHL-organisationen Chicago Blackhawks säsongen 2009/10 har lämnat in en anmälan mot en tidigare ledare i laget. I anmälan påstår spelaren att han och ytterligare en spelare har blivit utsatta för sexuella övergrepp av den tidigare videocoachen Brad Aldrich.

En anonym spelare från Chicago Blackhawks spelartrupp säsongen 2009/10 har stämt organisationen. Spelaren påstår att han och en lagkamrat blev utsatta för sexuella övergrepp från en av ledarna i laget under säsongen.

Nu har det startats en rättegångsprocess som utreder fallet och spelaren påstår att organisationen visste om detta utan att agera.

En talesperson från Chicago Blackhawks kommenterade fallet under onsdagsnatten och påstod att fallet har brist på bevisning.

HOT OM PSYKISKT- OCH FYSISKT VÅLD  

I anmälan står det att ledaren "hade spelat upp pornografi och masturberat framför den tidigare Blackhawks-spelaren utan spelarens samtycke." Ledaren som benämns i anmälan är Brad Aldrich, som vid tidpunkten var videocoach i laget, men inte längre tillhör organisationen.

I stämningsansökan skriver anmälaren att det även har förekommit olämpliga sms och hot om fysiskt- och psykiskt våld om spelaren inte deltog i det som ledaren bad om.

Den lokala nyhetssajten WBEZ Chicago har försökt att komma i kontakt med ledaren, men har lämnats utan svar. Hans försvarsadvokat kommenterade däremot anmälan och meddelade att Aldrich förnekar påståendet.

"HANS LIV HAR BLIVIT FÖRSTÖRT"  

Spelarens advokat Susan Loggans säger att spelaren har fått sitt liv förstört under den tiden och att spelaren nu vill söka ekonomisk upprättelse. Stämningsansökan kräver 150 000 dollar från organisationen i skadestånd till spelaren.

– Hela hans liv har blivit förstört... Han var inte kapabel till att fungera i NHL och det här har förstört hans professionella karriär. De här professionella atleterna måste hålla en väldigt hög nivå hela tiden för att kunna vara med och tävla, men dessa sakerna har verkligen försvagat honom, säger spelarens advokat Susan Loggans till lokala nyhetssajten WBEZ Chicago.

Även Chicago Blackhawks uttalade sig under natten till torsdag om påståendet i anmälan

– Chicago Blackhawks tar anklagelserna från deb tidigare spelaren på allvar. Baserat på vår utredning tror vi att anklagelserna mot organisationen saknar bevis och vi är övertygade om att vi kommer att bli friade från anklagelserna, säger organisationens kommunikationschef Adam Rogowin.

Spelaren ska enligt advokaten tagit upp händelsen med spelarfacket NHLPA utan att facket agerade. Ledaren dömdes 2013 för ett sexuellt övergrepp mot en student i Michigan och har, enligt sajten, sedan dess registrerats som en sexualförbrytare i staten.


TV: SVEP: Samtliga mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM