Gabriel Landeskog.

Landeskog målskytt – i historiska segern

Gabriel Landeskog sköt sitt 18:e mål för säsongen och såg till att Colorado Avalanche kunde bryta sin tre matcher långa förlustsvit.
Nattens 3–0-seger över San Jose Sharks var även Avalanches 1 000:e seger sedan flytten från Quebec City till Denver 1995.
– De är ett väldigt bra lag, konstaterar Sharks tränare Bob Boughner.

Efter att ha förlorat de tre senaste matcherna hittade Colorado Avalanche tillbaka till vinnarspåret i natt, då laget kunde besegra San Jose Sharks med 3–0 hemma i Ball Arena.

Detta efter att Gabriel Landeskog stått för både ett mål och en assist, samtidigt som comebackande Philipp Grubauer räddade samtliga 21 skott för Avalanche och höll sin sjätte nolla för säsongen.

– Självklart var det lite ringrostigt. Det är ju begränsat med träningar också, så det var tufft för mig i den första perioden. Det blev bättre i den andra perioden och i den tredje perioden kände jag mig 100 procent normal, säger Grubauer till NHL.com.

Nattens seger var inte heller vilken seger som helst.

När slutsignalen ljöd i Denver förkunnade den att Avalanche nu vunnit 1 000 matcher sedan flytten till Denver från Quebec City 1995.

– De är ett väldigt bra lag, säger Sharks tränare Bob Boughner.
– Grubauer gjorde några viktiga räddningar vid rätt tidpunkt.

För Landeskog innebär nattens poängdubbel att han skrapat ihop 47 poäng (18+29) på 46 matcher den här säsongen. Den svenske lagkaptenen ligger därmed trea i Avalanches interna poängliga, bara slagen av Nathan MacKinnon (61 poäng) och Mikko Rantanen (55).

Även Carl Söderberg noterades för en passningspoäng i nattens match för Colorado.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)