Robin Press och Jakob Stenqvist hamnar i samma KHL-klubb.
Foto: Bildbyrån
KHL

Efter succén i Finland – backsvenskarna skriver KHL-kontrakt

ANNONS
Robin Press och Jakob Stenqvist fortsätter sina karriärer i KHL. Efter varsin produktiv säsong i finska ligan med Lukko respektive Ässät har de båda skrivit på för Severstal Tjerepovets,

Den ena vann backarnas poängliga och slutade delad fyra i den totala poängligan. Den andra var trea i backarnas poängliga.

Gemensamt för Robin Press och Jakob Stenqvist är att de gjorde poängsuccé i finska ligan den gångna säsongen – och att de kommer att spela tillsammans i KHL nästa säsong.

På lördagen värvades de båda två till Severstal Tjerepovets.

Press svarade för 48 poäng (17+31) på 58 matcher och stod därmed för den poängmässigt sett bästa noteringen av en svensk back i finska ligans historia.

26-åringen, med rötterna i Uppsala, har tidigare spelat för Almtuna, Södertälje, Djurgården och Färjestad i Sverige plus en tvåårig sejour i Chicago Blackhawks organisation i Nordamerika.

Jakob Stenqvist har varit en av den finska ligans bästa offensiva backar sedan han lämnade allsvenska Björklöven för Ässät 2019. På två säsonger i Björneborg har det blivit 71 poäng från masens klubba

Utöver spel för Björklöven och moderklubben Mora har jakob Stenqvist även representerat Modo och Frölunda i Sverige.


TV: Henrik Lundqvist får sällskap i nya reklamfilmen

Den här artikeln handlar om: