Joakim Lindström sköt Skellefteå till seger.

Skellefteå tvingar fram femte match – efter stor rysare

Det blir en femte och helt avgörande match mellan Skellefteå AIK och Rögle BK.
Detta efter att Joakim Lindström klev fram och blev stor hjälte i förlängningen.

Semifinalserien mellan Rögle och Skellefteå går vidare! Skellefteå vinner kvällens match med 2-1 efter förlängning och tvingar därmed fram en femte och helt avgörande semifinal i Ängelholm.

Det blev en underhållande och häftig fjärde semifinal i Västerbotten under tisdagskvällen.

Rögle kom ut oerhört starkt i den första perioden och såg fast beslutna ut att revanschera sig efter förlusten i går.

Skåningarna tryckte på ordentligt och ledde skotten med hela 17-5 efter 20 spelade minuter, men det var fortsatt mållöst.

NYTT PP-MÅL AV SKELLEFTEÅ

I början av den andra perioden drog dock Olli Palola på sig en utvisning och Skellefteå har verkligen hittat tillbaka till toppformen i powerplay efter att ha haft det tungt i numerärt överläge i början av slutspelet.

Niclas Burström var nämligen påpasslig framför mål och slog in pucken i nät efter att pucken landat framför honom. 1-0 för Skellefteå trots stort övertag från Rögle fram till dess.

Glädjen blev dock inte långvarig för Skellefteå då bortalaget kvitterade till 1-1 endast 45 sekunder senare då Joey LaLeggia höll sig framme och styrde in Leon Bristedts skott och Gustaf Lindvall fick kapitulera.

Rögle fortsatte trycka på men Lindvall stod pall och ställningen var 1-1 efter två perioder, trots att Ängelholmslaget ledde skotten med 27-10.

BRITHÉN UT SKADAD FÖR RÖGLE

Den tredje perioden blev sedan en kamp mellan de båda lagen och spelet böljade fram och tillbaka.

Det var länge mållöst men med mindre än fyra minuter kvar att spela klev lagkaptenen Oscar Möller och sköt in pucken i mål och trodde att han hade gett Skellefteå ledningen med 2-1. Men målet dömdes bort då Jesper Frödén var inne i målgården och domarna bedömde att han störde Christoffer Rifalk

Minuten senare utspelade sig oroväckande scener för ett redan skadedrabbat Rögle där Ted Brithén tvingades utgå efter en kampsituation med Pär Lindholm där Brithéns huvud trycks in i sargen. Han blev liggande ett tag men kunde sedan ta sig upp på benen och glida av isen.

Det blev inga mål innan ordinarie tid och matchen gick till förlängning – trots att Rögle ledde skotten med 35-15 efter 60 minuter.

Väl framme i förlängningen var det naturligtvis Joakim Lindström som klev fram för att skjuta 2-1 till Skellefteå och se till att serien går vidare. Semifinalen vänder nu tillbaka till Ängelholm där den femte och avgörande matchen i torsdags.

TV: Moritz Seider vinner Elite Prospects Award 2021