Filip Lennström.
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Efter skade- och sjukdomshelvete – forwarden stannar i Mora

ANNONS
Både skador och covid-19 hämmade hans framfart under den gångna säsongen. Nu ger Mora IK forwarden Filip Lennström chansen till revansch. Klubben förlänger hans kontrakt över säsongen 2021/22.

Filip Lennström anslöt till Mora IK från Pantern inför säsongen 2019/20. Den här gångna säsongen hoppades 22-åringen att han skulle få ett spelmässigt lyft i dalaklubben. I stället fick han 2020/21 märkt av sviterna efter covid-19 och utöver det skador.

Det blev 33 matcher och tre poäng (1+2) för skåningen, som dock ges möjligheten att revanschera sig själv. Under fredagen skrev han ett nytt ettårskontrakt med Mora.

– Det finns mycket mer att hämta ut av mig. Jag fick inte riktigt visa mitt rätta jag den gångna säsongen så jag hoppas jag får göra det nästa säsong, säger Lennström i ett uttalande på klubbens webbsida.


Tränare Johan Hedberg menar att Lennström fyller en viktig funktion för Mora. 

– Jag ser Filip framför allt som en energispelare som är väldigt effektiv i sin forechecking. Det är en spelare som inte får de stora rubrikerna kanske men både på och utanför isen är han en stor del av vårat lag. Han är en helt underbar kille att ha med sig i ett omklädningsrum. En spelare som gör precis det man vill att han ska göra varje dag, säger Hedberg.

Totalt har Filip Lennström spelat 141 allsvenska matcher för Pantern och Mora och noterats för elva mål och 19 poäng.


TV: Moritz Seider vinner Elite Prospects Award 2021

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL