Jhonas Enroth höll nollan och Linus Öberg sköt målet i Örebros seger.

Enroth nollade Växjö – Örebro kvitterar semifinalen

Det är utjämnat i semifinalserien mellan Växjö och Örebro.
Örebro vann kvällens andra semifinal med 1-0 efter att Jhonas Enroth hållit nollan.

Örebro hade både Daniel Muzito Bagenda och Glenn Gustafsson på frånvarolistan inför semifinalserien mot Växjö. Efter den första matchen tappade de då både lagkaptenen Stefan Warg (avstängning) och forwarden Robert Leino (skada).

Det var alltså ett skadeskjutet Örebro som kom till spel i kvällens andra semifinal.

Men trots det lyckades bortalaget vinna mot Växjö för att kvittera semifinalserien.

Det var mållöst väldigt länge då inget av lagen lyckades skjuta pucken i nät i varken den första eller den andra perioden.

HEROISK FÖRSVARSINSATS AV ÖREBRO

I början av den tredje perioden kunde dock Örebro sätta 1-0 då Linus Öberg petade in en retur från ett skott av Rodrigo Abols

Därefter blev det en jakt för Växjö att försöka få hål på Örebros försvar samt toppmålvakten Jhonas Enroth

Örebroförsvaret stod dock för en heroisk insats och blockerade väldigt många skott samtidigt som Enroth motade alla skott. Han höll nollan efter att ha räddat alla 25 skott som Växjö sköt.

Det står därmed 1-1 i matcher i semifinalserien när serien nu vänder upp till Örebro.

TV: Henrik Lundqvist får sällskap i nya reklamfilmen