Patrick Marleau.

Veteranen tangerar rekordet – har spelat 1767 matcher

När Minnesota Wild tog emot San José Sharks stod hemmalaget för fem raka mål och vann matchen med 5-2.
I matchen gjorde Patrick Marleau sin 1767:e NHL-match och har nu tangerat Gordie Howes mäktiga rekord.
– När du blir uppmärksammad och det inte bara är ditt lag står upp för dig utan även det andra lagets fans hejar på dig är det verkligen speciellt, säger Marleau om prestationen.

Det är många spelare som har noterats för 1 000 matcher i NHL, men det finns bara två som någonsin har noterats för 1767.

Delat på förstaplatsen i flest spelade matcher någonsin hittar man numera "Mr. Hockey" Gordie Howe och  Patrick Marleau som i natt tangerade det imponerande rekordet.

För att sätta Marleaus prestation i en kontext så har han spelat fler matcher i ligan än organisationerna Nashville, Winnipeg/Atlanta, Columbus, Minnesota och Vegas.

Trots veteranens imponerande långa erfarenhet fick 41-åringen inte med sig en vinst i rekordmatchen som slutade i en 5-2-förlust mot Minnesota Wild för hans San Jose Sharks.

– Du vill att saker och ting ska gå bra, du vill att ditt lag ska vinna varje match, oavsett milstolpar eller inte. Det skulle vara skönt att komma tillbaka på rätt spår. Vi har ibland spelat ganska bra hockey och på rätt sätt. Vi måste se till att vi gör det i hela 60 minuter. När du blir uppmärksammad och det inte bara är ditt lag som står upp för dig utan även det andra lagets fans hejar på dig är det verkligen speciellt. Det är verkligen ödmjukt av dem att visa sitt stöd för mig, säger Marleau om matchen till NHL.com.

SVENSKARNA BIDROG TILL SEGERN

Tidigt i matchen var det San José som tog ledningen i matchen genom Brent Burns. Efter Sharks första mål var det däremot Minnesota som tog över taktpinnen i matchen och hittade nätet fem gånger i rad utan gensvar från San José.

Joel Eriksson Ek hittade i första perioden fram till säsongens 14:e mål och kunde ge Wild en 2-1-ledning.

Till 3-1-målet bara 30 sekunder senare var det ytterligare en svensk som noterades i poängprotokollet. Jonas Brodin spelade fram en friåkande Zach Parise som kunde pricka in pucken mellan benen på Sharks-målvakten Martin Jones.

Matchens sista mål gjorde svensken Joel Kellman för sitt San José i den sista perioden. Kellman har under säsongen spelat fem matcher i Sharks och målet var hans första för säsongen.

Minnesota Wild - San José Sharks 5-2 (3-1, 2-0, 0-1)