Björklöven går till allsvensk final.
HockeyAllsvenskan

Björklöven klara för final – efter rysare

Björklöven är klara för allsvensk final.
Detta efter att ha vunnit över BIK Karlskoga med 8-5 i den sjunde och avgörande semifinalen.

Det såg ut att bli en odramatisk sjunde semifinal mellan Karlskoga och Björklöven då Björklöven gick upp till en 6-1-ledning i den tredje perioden.

Men Karlskoga vägrade ge sig och reducerade fyra gånger i rad för att ta sig upp till 6-5. Men närmare kom de inte utan Löven kunde vinna med 8-5 efter två mål i tom kasse för att säkra en plats i den allsvenska finalen.

Det blev en händelserik förstaperiod då Justin Crandall gav bortalaget ledningen redan inom matchens första minut. Målet videogranskades dock för hög klubba men domarna kunde inte avgöra ifall klubban var för hög eller inte utan beslutet på isen kvarstad, mål.

LILJA FICK LÄMNA SKADAD

Löven utökade sedan till 2-0 genom lagkaptenen Fredric Andersson innan Karlskoga reducerade när Lukas Pilö höll sig framme. I samma situation åkte dock David Lilja på en tackling utav Alexander Hellström och blev liggandes. Lilja fick bryta matchen och domarna höll en längre konferens men ingen utvisning tilldelades Hellström.

Innan periodens slut kunde Crandall sätta sitt andra mål i matchen för 3-1 till Björklöven.

KARLSKOGA NÄRA ATT HÄMTA UPP

I den andra perioden var det backen Alexander Deilert som klev fram för Umeågänget då han sköt två mål för att se till att laget gick in i den sista perioden med en fyramålsledning.

Precis i början av den tredje perioden såg Björklöven ut att döda matchen fullständigt då Alex Hutchings satte 6-1.

Men Karlskoga gav aldrig upp utan reducerade fyra gånger om efter att Linus Karlsson skjutit ett hattrick och Henrik Björklund blev också målskytt. De hämtade upp till 6-5 men kom aldrig närmare.

Gustav Possler kunde sedan sätta den definitiva spiken i kistan genom att lägga in 7-5 i tom kasse. Deilert fullbordade sedan även ett hattrick för att sätta slutresultatet 8-5. Björklöven slår därmed ut BIK Karlskoga i semifinalen med 4-3 i matcher.

Nu väntar en högintressant final mellan Timrå och Björklöven för att se vilket lag som tar steget upp till SHL. Den första matchen lagen emellan spelas redan på söndag med Timrå som hemmalag.

TV: Leif Boork i Wikegård VS