Viktor Hertzberg och Joakim Hillding är två av spelarna som lämnar Patrik Zetterbergs lagbygge.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Nio spelare lämnar Västerås

ANNONS
Västerås tar ett rejält omtag inför nästa säsong i Hockeyallsvenskan.
klubbens hemsida meddelar sportchefen Patrik Zetterberg att nio spelare lämnar klubben.

Det kommer att bli många nya bekantskaper i Västerås för klubbens supportrar nästa säsong.

Via klubbens hemsida berättar sportchefen Patrik Zetterberg att nio spelare, utöver de två Frölundalånen Gustav Berglund och Simon Edvinsson, lämnar klubben.

På backsidan får Carl EhrnbergAlexander Younan och Simon Åkerström se sig om efter ny klubbadress, medan Daniel ÖhrnViktor HertzbergAnthon ErikssonSebastian BenkerSam Marklund samt den förre SHL-stjärnan Joakim Hillding är de forwards som får tacka för sig.

Sedan tidigare har även klubbikonen Fredrik Johansson lämnat laget, då han valt att lägga skridskorna på hyllan.

– Det är klart att det blir ett manfall, men vi känner att vi är inne i ett läge där vi behöver göra en liten justering och en liten nystart. Då blir det här effekten av det, säger Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

MÅNGÅRIGE LEDAREN LÄMNAR  

På ledarsidan står det även klart att Lars Ivarsson, som varit assisterande tränare de senaste tre säsongerna, lämnar klubben. Innan dess hade han spenderat ytterligare sju säsonger som ledare i klubben samt tolv säsonger som spelare.

– Vi behöver göra ett omtag där också och få in lite ny energi. Det är ett tufft beslut. Lasse är en vän, en duktig tränare och en fantastisk person, så det blir mer på ett personligt plan. Men i det här fallet handlar det om att se vad som är bäst för föreningen, säger Zetterberg.

Bland de spelarna som sitter på utgående kontrakt, men som ännu inte fått beskedet att de inte kommer erbjudas något nytt avtal, återfinns bland andra nyckelbacken Jimmie Jansson Lorek samt forwardsduon Alexander Lunsjö och Lukas Zetterberg.

– Vissa är fortfarande aktuella i det pusslet som vi ska sätta oss ned och lägga nu. I vissa fall är det spelare som vi absolut vill ha kvar, men som kan har andra alternativ. Vi får se vilka av de som vi verkligen vill behålla som vi kan behålla, säger Zetterberg.


TV: Wikegård nära tårar – när Boork plockar fram gammalt brev

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL