Anton Forsberg försökte stå emot men kunde inte stoppa allt.

Svenskmålvakten storspelade – förlorade ändå

Anton Forsberg kunde inte stå pall när Winnipeg Jets sköt 46 skott och besegrade svenskens Ottawa Senators med 4-3.
– De flög där ute och vi var inte riktigt redo i början, säger svensken efter matchen.

Svenskmålvakten Anton Forsberg stod för en fin insats i lördags natt när han kunde ta sin första vinst i Ottawa.

I natt stod 28-åringen länge pall, men kunde inte hålla emot det enorma trycket som Winnipeg Jets satte i matchen.

Forsberg stod för 42 räddningar i matchen vilket inte räckte för att bära laget till seger.

– De fick ett tidigt mål där i andra perioden som var mitt misstag och sedan tryckte de tillbaka oss hela den perioden. De spelade snabbt direkt från start. De flög där ute och vi var inte riktigt redo i början, säger målvakten till NHL.com.

Anton Forsberg har nu spelat tre matcher i Ottawa varav en har slutat i vinst, en i övertids förlust och sedan nattens match som slutade i förlust.

"BLIR ALDRIG LÄTT"

Pierre-Luc Dubois hittade nätet bara två minuter in i den första perioden och ökade även på det med ytterligare ett mål i den andra perioden.

Senaste gången Dubois hittade kunde noteras för två mål under en och samma match var i februari bara två matcher efter den omtalade flytten till Winnipeg.

– Vi hade rätt mentalitet offensivt och jag tycker inte att vi spenderade särskilt mycket tid i vår zon under de första två perioderna. Det kommer aldrig att bli lätt och du måste ta itu med motgångar eftersom sådant kommer att hända sent när säsongen fortsätter i slutspelet, säger han om Ottawas två sena reduceringsmål som i slutändan inte ändrade resultatet i matchen.

Dubois har under säsongen noterats för nio mål och åtta assist på 29 spelade matcher.

Winnipeg Jets - Ottawa Senators 4-3 (1-0, 3-1, 0-2)